2008. augusztus 28., csütörtök

Vidd magaddal az adataid

Ugye régen vala a floppy. Ami elveszett, megsérült, eltört és aztán kinőttük.

Vidd magaddal az adataid

Mobile Rack

Utána jött a mobil rack, amihez ha nem volt rack ház a fogadó PC-ben, akkor az adat nálunk volt, de mégsem.


Pendrive

A pendrive megoldani látszik a problémát. Kicsi és trendi a nyakba, kulcstartóra vagy zipzar szánra akasztani. Divatos színekben, illatokban és most már a stílusunknak megfelelő mintázattal vehetünk magunknk. Van belőle kormányzati szintű védelmet nyújtó vagy csak magától szinkronizáló.


De az adatok egyre csak nőnek és nőnek. Magunkkal akarjuk vinni az mp3 gyűjteményünket és néhány filmet a házibulira vagy a nyaralásra? Lehet, hogy kinőttük a pendrive-unkat!

Külső HDD

Van aki eddig idegenkedett a külső winchesterektől, mert külső tápellátást igényeltek és mi van akkor, ha nincs közelben konnektor. Lehet, hogy a tápkábelt felejtjük otthon.


Külső házak

De akkor is van megoldás! A mini vagy portable külső HDD-k. A tápellátást az USB portról kapják, nincs külön tápkábel. Olyan hosszúak, mint egy RAM modul, elegáns dizájnú házzal kaphatók. Van olyan, amihez felvágós bőr tokot is adnak, úgy néz ki, mint egy szivartok.


A mini drive-okhoz ugyanolyan szolgáltatásokat kapunk, mint a pendrive-hoz: automatikus adatmentés és szinkronizáció. De sokkal több tárolási helyet. A mai pendrive-ok legfeljebb 32 GB-osak, míg a legnagyobb HDD akár öt terrabájtos is lehet.

Mindennek van azonban sötét oldala is. Ez most az adatátviteli sebesség. Egy ilyen HDD kb. 35 MB/s sebességű a pendrive 480 MB/s sebességével szemben.

Külső winchester: Ön választ, gyors legyen vagy nagy!