2008. szeptember 5., péntek

Vörös riasztás: vihar várható!Minden évben 44 000 vihar csap le ránk villámokkal, energia kisülésekkel. Csak néhány ezer forinton múlik, hogy megvédjük az értékes elektromos berendezéseinket. Mit is tegyünk?


Hálózati zavarszűrők

 
Amikor megveszünk egy nagyértékű számítógépet vagy más elektronikai berendezést, például egy LCD tévét, nem is gondolunk rá, hogy a következő viharban akár egy rakás ócskavas is válhat belőle. Pedig, ha még rászánunk pár ezrest, akkor biztonságban tudhatjuk a féltett eszközt.

 
A hálózati zavarszűrő egy egyszerű hosszabbítónak látszik, a lényeg belül van. Az Infosec által gyártott zavarszűrők védelmet nyújtanak a túlfeszültség és a hirtelen feszültségugrás ellen, megvédve a rájuk kapcsolt elektromos eszközöket: telefont, faxot, számítógépet, stb.
 

Minden zavarszűrő tűzbiztos, éghetetlen műanyagból készült, szemben a széles körben használt kínai hosszabbítókkal. A csatlakozók védelmet nyújtanak a kisgyerekeknek, nem tudnak beledugni semmit a konnektorokba. Már ezért megéri otthon ilyet használni.

 
A zavarszűrő felszerelhető a falra, ami főleg az irodákban előnyös, sőt kötelező megoldás. Egy vállalkozás esetében, az előírások szerint, semmilyen hosszabbító nem heverhet a földön, a falra kell rögzíteni.

 
Minden Infosec terméken egy kis színkódos logo jelzi, hogy a gyártó melyik védelmi kategóriájába sorolja a termékét. Az egy darab zöld csillag azokra a termékekre került, amelyek a belépő szintű számítógépek és egyszerű otthoni készülékek védelmére alkalmas. A két szürke csillagosok a hifikhez és a középszintű, általános célú számítógépekhez valók. Három sárga csillagosokat az egyedi funkciójú IT termékek védelméhez ajánljuk. A felső két kategória a négy kék és az öt bordó csillag. A kék termékek a multimédia számítógépekhez a bordót a vállalati munkaállomásokhoz és a nagyértékű egyéb elektromos berendezésekhez használhatjuk.
 

Az Infosec olyan biztos a dolgában, hogy egyes termékeihez ingyenes biztosítást is ad. Ha a zavarszűrőre kötött eszköz meghibásodik egy elektromos sokk következtében, akkor az Infosec megtéríti a javítás vagy az új termék beszerzésének költségét 30.000 € értékig. Ehhez a terméket regisztrálni kell. Regisztrációt követően a zavarszűrőre kötött termékeket is jelenteni kell az Infosecnek, az érték megjelölésével. Ha később újabb eszközöket kötünk a zavarszűrőhöz, akkor azokat is jelezni kell az Infosec honlapján egy űrlap kitöltésével. Pont úgy, mintha a biztosítónak jelentenénk. Szerintük megéri ez a kis macera.Infosec PFS 6 GE

 

 
Olcsó megoldás, zöld kategóriás védelmet nyújt az egyszerűbb háztartási gépek és kisebb számítógépek számára. Egyik csatlakozója kicsit távolabb van a többitől, hogy például a tápegységeket is könnyen be tudjunk dugni.

 
Infosec PFS 6 TGE

 
 

Az előző termék nagyobb testvére. Külön csatlakozója védelmet nyújt a telefonok és faxok számára is. A védelmi kategóriája magasabb, a kék csoportba tartozik, ennek megfelelően ingyen biztosítás jár hozzá.
 

Infosec PFS 7 TGE

 

 
Kék kategóriás termék 7 csatlakozóval, amelyből kettő nagyobb térrel rendelkezik. RJ11 csatlakozójával védelmet nyújt a telefonok számára is. A zöld LED-je ha világít, akkor a bejövő feszültségszint rendben van, ha nem, akkor a feszültségszint túl magas. A narancsszínű LED jelzi, ha a zavarszűrős védelem bekapcsolt.
 

A zavarszűrőkkel védelmet nyújthatunk a számítógépen kívül a monitornak, DVD lejátszónak, nyomtatónak, a termékek köre végtelen. Egy a fontos csak, ne felejtsük el megvenni és használni is!