2008. október 8., szerda

Feltöltöttük a készletet

Kezdtünk kifogyni, hát rárendeltünk a Sennheiser készletünkre. Jött pár új dolog, így segítünk eligazodni az egyes típusok között. Ami közös bennük, az a megszokott Sennheiser minőség.

Feltöltöttük a készletet
1945


Ez még nem típusszám. Ekkor alapította Dr. Sennheiser a Lab W-t és indította útjára a nevét viselő vállalkozást. De nem tartunk történelem órát, az elmúlt 63 évet úgy sem lehet összefoglalni pár mondatban.


Vágjunk a közepébe. Minden Sennheiser fülhallgatóhoz három méretben kapunk fülgumit (Small, Medium és Large), így bármilyen fülmérethez használhatók. A fülhallgatókhoz kis tasakot is kapunk. Ez igen hasznos kiegészítő: ebbe tehetjük a fülhallgatónkat, ha nem használjuk, a táskába vagy zsebbe dobva nem gubancolódik össze és nem akad be semmibe.


Classic line


Ebbe a csoportba az általános célú fülhallgatók tartoznak, mint a CX 400 és CX 500. A CX típusú fülgumik mélyebben a fülcsatornába nyúlnak, jobban pozícionálhatók, stabilabban a fülben maradnak. Ezzel a megoldással jól kizárható a környezeti zaj, például egy telefonhívásnál jobban halljuk, hogy mit mond a másik fél. A család tagjai az egyik legjobb mélyhang kiemeléssel rendelkeznek. Mindkét típus rendkívül könnyű és igen kicsi.


A CX 400-nak rövid kábele van, ami mobiltelefonokhoz és MP 3 lejátszókhoz ideális. Ha viszont hosszabb zsinórra van szükségünk, akkor használhatjuk az 1 m-res kiegészítő kábelt. Még egy kábelcsévélőt és kábelcsipeszt kapunk hozzá.


A CX 500-asnak hangerő szabályzója is van, hosszabb vezetékkel rendelkezik, nincs hozzá hosszabbító.


Street line


Minden szempontból a kényelmes utcai használathoz került kialakításra az összes típus. Elsősorban a tizenévesek igényeire szabottak, mind kinézetben, mind műszaki tulajdonságokban. Extra könnyűek és erőteljes mélyhang kiemeléssel kiváló zenei hangzást biztosítanak. A vezetékek gyűrhető, elasztikus műanyagból készültek.


Az MX-50 a család belépő szintű fülhallgatója. Törésgátló gumik vannak az aszimmetrikus (egy oldalon elvezethető) kábel végein.


A PMX-50 egy hatalmas csipeszhez hasonlít: hátul, a nyakon támaszkodik fel, és optimálisan simul a fülekre. Kiemelkedő mélyhang rendszere van, a kábele szintén egyoldalas.


Az MX-51 Az MX-50-es testvére, de az ő kábele szimmetrikus, talán ezt a megoldást hívhatjuk klasszikusnak.


Az MXL-51 típus nyakláncként körbefut a nyak körül. Ha gyakran kell kivenni és visszatenni a fülhallgatót, akkor az nem esik le, nem gabalyodik a ruházatba. Ennek a típusnak is rövid kábele van és a hozzá kapott 1 m-es hosszabbítóval toldhatjuk meg, ha a lejátszónk a táskánkban van. A kis lejátszókat és mobil telefonokat nyaklánc részen levő pántra fűzhetjük.


Az MX-55 típusnál mutatjuk be a Twist-to-fit megoldást, ami gumis felületének segítségével a külső fülkagylóban is rögzíti a fülhallgatókat, amelyek ezzel a megoldással jobban a fülben maradnak. Háromméretű gumit kapunk hozzá, hogy igazodjon bármilyen fülkagyló mérethez.


A másik változathoz, az MX-55-VC-höz, cserélhető kis designos lapocskákat is kapunk, hogy a füldugóknak egyedi stílust adhassunk. Ez a változat (VC) hangerő szabályzós.


Sport line


A sportolás közbeni zenehallgatás új igényeket támaszt a fülhallgatókkal szemben. Komfortosnak kell lenniük, hogy ne akadályozzák a mozgást. Tűrniük kell a szélsőséges hőmérsékletet, a kábelük még - 10 fokban is lágy, flexibilis marad. Nem baj, ha nem áznak be az izzadságtól vagy a szemerkélő esőtől. Ezek a fülhallgatók moshatók is, na, ez milyen praktikus, gondoljunk csak az izzadtság cseppekre.


Az LX 70 ultra könnyű. Flexibilis, nyak köré hajtható tartója miatt ideális kocogók és futók részére. Csak egy oldalon van kábel, melyet csipesszel rögzíthetünk a ruhához.


Az MX-75 extrém erős kábellel készül. A már bemutatott Twist-to-fit kialakítású dugói vannak, biztonságosan a fülben maradnak az energikus mozgás közben is. Számos díjat nyert típus.


Az OMX-70 egyedi kialakítású a rögzítése: a fülkagylóra akasztható.


Az MX-70-VC nagyméretű mágneses hangerő szabályzóval szerelt, könnyen kezelhető sportolás közben. A hangerő szabályzó is cseppmentes, így ez a fülhallgató is mosható.  A kábele kényelmesen kezelhető, aszimmetrikus.


Az MXL-70-VC biztonságos nyaklánccal egészült ki, ha a füldugókat kivesszük, akkor a fülhallgató nem tud leesni, nem veszíthetjük el. Hangerő szabályzója neki is van, a rövid kábele könnyen elvezethető. Kiegészítő hosszabbítót kapunk hozzá. A hangerő szabályzó alatti kis pántra fűzhetjük a készülékeket.


Style line


Stílusos, elegáns formatervezésű modellek tartoznak ebbe a vonalba. Kiváló minőségű hangzásképet nyújtanak és magas minőségű anyagokból készülnek: például a csatlakozóik aranyozottak.


Az MX-90-VC füldugói Twist-to-fit kialakításúak. Formatervezett fém hangerő szabályzója és szimmetrikus kábele van. Speciálisan hangolt csillapító hangrendszere igényes, részletgazdag hangzást ad számunkra.


A kicsi és könnyű CX-95 a Classic line-nál bemutatott CX füldugókat kapott. Rövid kábeles, így van hozzá 1m-es hosszabbító is. Jól beállított hangzása és jó zajcsillapítása révén ideális és elegáns megoldás mobil telefonokhoz.