2008. október 8., szerda

GMC: innováció és design

A GMC névről nekem első sorban az amerikai General Motors jut eszembe, de a GM Corporation Ltd. szöuli, azaz koreai vállalat, számítógép házakat, tápegységeket és különféle egyéb perifériákat készítenek. Mi most a legnépszerűbb, díjnyertes házaikból vásároltunk.

GMC: innováció és design
R-2 TOAST: feketén, fehéren

 

Számítógép házakból nem lehet elég fajtát készleten tartani. A ház ízlés kérdése, hiszen ez a PC ruhája, és ki ne szeretné divatosan öltöztetni a kedvencét?

 

A fekete és a fehér mindig divatos, ezért a GMC-kből ezt a két színt választottuk. Az R-2 letisztult formájú, elegáns. A függőlegesen kinyíló CD / DVD-tálca egyedi, sőt szabadalommal védett megoldás. De ne ijedjünk meg, a forgalomban levő optikai meghajtók működőképesek ilyen pózban is. Kinyitáskor a korong sem fog magától kiesni.

 


 

A tálcát rejtő bemélyedést kék fény világítja meg, ami manapság annyira közkedvelt. Így bekapcsolva, kicsit egy zenegépre emlékeztet (a gyártó Home Teather desig-nak hívja), de mindegy, fő, hogy nem egy szokványos doboz áll az asztalunk mellett.

 


 

Kompakt házról van szó, azaz ne akarjunk túl sok mindent beleépíteni. Egy optikai meghajtónak és két belső merevlemeznek van benne hely. Ez bőven elegendő egy átlagos felhasználónak mind az irodában, mind otthon.

 

A ház elöl zártnak tűnik, de nem, a ház első paneljén alul és két oldalon vannak nyílások. Két 80 mm-es ventilátort is beépíthetünk a jobb szellőzésért.

 

Az audio és USB csatlakozók az előpanel tetején kaptak helyet, ha a gép a földön áll, akkor lenyúlva kényelmesen elérhetők.

 

Azoknak ajánljuk, akik egyedi, nem kirívó, elegáns öltözetű alapgépet kívánnak építeni és nem céljuk a rendszeres alkatrész csere-bere.