2008. október 31., péntek

Mihez kezdenél 7500 dollárral?

 

foxconn logo Egy lehetőség a sok közül: alapítsunk céget, ahogy Terry Gou tette 1974-ben, életre keltve a Hon Hai Precision Ltd.-t. Aztán futtassuk fel egy kicsit és legyünk a legnagyobbak Tajvanon vagy kerüljünk be a TOP 10 IT vállalatok közé (Business Week) a világon. A Hon Hai-nál így tettek, ezek után, persze nem csoda, hogy mindenki náluk vásárol: a Sony, az Apple, a Dell, a HP, az ASUStek és mi is. Nemrég érkezett egy csomó számítógépház tőlük.

Azonban, ha Kína legnagyobb exportőre is szeretnénk lenni, akkor szükség lesz egy olyan névre, amit az angolszász nyelvterületen élők is könnyen megjegyeznek, ez legyen … mondjuk Foxconn!

Az új Foxconn kollekcióban hét új modellt is van. Két álló/fekvő desktop, három midi- és két micro torony színesíti a közismerten magas minőségű Foxconn kínálatunkat. A házak jó szellőzésére nagy gondot fordítottak, megfelelnek a szigorú Intel előírásoknak is. A gyártó azt ígéri, hogy a belső tér hőmérséklete mindig 38 °C alatt fog maradni. Egy 15.000-nél is több szabadalmi bejegyzéssel büszkélkedő vállalatnak nyugodtan el is hihetjük.

foxx_38

A micro házak közül a TLM-725-ös igen szemet gyönyörködtető: tükörsima, fényes előlapot kapott. A floppynyílást egy alumíniumhatású ajtó rejti el, ami olyan high-tech-es külsőt ad a háznak. A másik micro kiváló hűtése miatt érdemel figyelmet. A TW-082-be csavarhúzó nélkül, kényelmesen szerelhetjük be az optikai meghajtót és a merevlemezeket.

Népszerű termékek az álló és fekvő helyzetben is használható desktop házak, melyekből most két újabbal szerelkeztünk fel: a T2P500-vel és a DH045-vel. Újdonság, hogy az előlapra egy FireWire csatlakozó lett kivezetve. Mindkét változatba a meghajtók szerszám nélkül beépíthetők és az őket tartó váz kihajtható, megkönnyítve a beépítést.

foxx_bunch

A midi házak között új a két TH sorozatú, a TH-001 és a TH-996. Egyedi megoldás rejlik bennük: az alaplapot egy kivehető tálcára szerelhetjük rá. Ez akkor könnyíti meg a dolgunk, ha rendszeresen átépítjük vagy változtatjuk a konfigurációt. A TH-s házaknak kis oldalra kinyúló talpai vannak, így nehezen borítható fel, ha éppen ilyen veszély fenyegetné őket. A PCI kártyák kivétele is csavarok megoldható. Ilyen házat tuningmestereknek és olyan gamereknek ajánlhatjuk, akik sokféle konfigurációt próbálgatnak.

Ugrás a Foxconn számítógépházakhoz