2008. október 30., csütörtök

Mini és maxi

 

maxtor logo Az hiszem, hogy gyakran az egyszerűbb megoldás a jobb. Ez igaz az új terabájtos Maxtor külső winchesterre is, legyen ő a maxi. A miniből két pillekönnyű modellünk is van, számos kényelmi funkcióval a fedélzeten.

A Minivel kezdem

Sajnos nincsenek (még) 250 GB-os pendrive-ok, ezért, ha nagymennyiségű adatot kell a PC-n kívül tárolnod vagy hordoznod, - és miért ne kellene –, akkor a hagyományos winchesterek jelentenek számodra megoldást. De miért használj óriásokat, ha beéred, mondjuk 250 vagy 320 GB-tal is? A Maxtor OneTouch 4 Mini-k sokkal kisebbek, mint az eddig kínálatunkban szereplő külső winchesterek, mindösszesen 167 grammosak.

maxtor mini

Ebben a csekély súlyban viszont benne van egy csomó kényelmi szolgáltatás is, akár csak a nagyobb OneTouch-okban. A Maxtor SafetyDrill egy komplett biztonsági megoldás, amellyel visszaállíthatjuk a PC teljes merevlemez tartalmát egy rendszerösszeomlás után.

Egy egyszerű felhasználói felületen keresztül beállíthatjuk az automatikus mentések időpontjait. De a mentést elindíthatjuk bármikor, egyetlen gombnyomással is, ez még a Quantum által kitalált OneTouch.

SafetyDrill

Szintén önműködően szinkronizálhatjuk a fájljainkat két vagy több PC között, bármerre is járunk. Elég csak csatlakoztatni a Mini-t az USB portra és indul is a szinkronizáció.

A mini nagyon ügyel a rajta tárolt adatok biztonságára is. A kényes adatokat titkosíthatjuk a megfelelő könyvtárba másolva. A winchestert hiába szereljük át egy másik Mini házba, a Maxtor DrivePass megakadályozza az adatok ilyen módon történő elérését is.

A két Minivel most már 250 GB-tól másfél terrabájtig tudunk külső winchesterrel szolgálni.

A Maxi

A terrabájtos Maxtor OneTouch 4 egyszerűbb kivitelű, mint a Plus-os testvére. Nem került rá a Plus SafetyDrill és DrivePass szolgáltatása, de erre nem is lesz szükséged, ha csak egy nagykapacitású háttértárolóra van igényed. A kedvezőbb ár miatt ez a változat népszerű lesz otthoni használatra.

maxtor maxi

A felsőházban új tag a 640 GB-os Maxtor OneTouch 4, amivel lefedtük a rést az 500-as és 750-es modellek között. Mind árban, mind kapacitásban köztes megoldás, sőt egy gigabájtra eső ára kedvezőbb, mint a 750-esé.

Ugrás a külső winchesterekhez