2008. november 1., szombat

A béka *@!% alatt

memoria és picit a padlószint felett vannak a DDR memória árak. Ez a legalkalmasabb pillanat, hogy felturbózd a számítógéped egy kis memóriabővítéssel. Hálás leszel érte.

Az elmúlt egy évben eladott PC-k zöme, és szinte az összes laptop 512 Mbyte vagy 1 GByte memóriával került a vásárlókhoz, ez különösképpen a nagyáruházi vagy „akciós” gépekre igaz. Nem is beszélve arról, hogy ez a memória kapacitás lehet, hogy silány 256 MB-os modulokból áll össze. Ez volt az egyik elem, amivel spórolni lehetett. Pont Neked magyarázzuk, hogy egy kevés vagy rossz minőségű memóriával bíró számítógép milyen lassú is tud lenni?

Egyre több memóriára van szükség a játékokhoz, az alkalmazásokhoz és a multimédiás felhasználáshoz. A nagyvilágban mára a Microsoft Vista eladások átlépték a 180 millió példányt, ebből arra következtetünk, hogy kis hazánkban is egyre nagyobb a „vistás” tábor, és tudjuk, hogy az új operációs rendszerhez is memória kell, sok memória.

Ha bárkit visszatartott eddig a bővítés az ár miatt, akkor már nem lehet több kifogása. Néhány ezer forintból szinte megtáltosodik egy lassú konfiguráció is.

ddr_diagram

A régi memóriákkal sem kell bajlódnod, az alacsony árak miatt a régi 256-os és 512-es modulokat kicserélheted egy gyorsabb 1 G-ásra, vagy kettőre, talán háromra…

Másik érv, hogy megbízható, örökélet garanciás moduljaid vannak, akár a Kingston, akár a Kingmax kínálatunkból választasz magadnak megoldást. Bőségesen találsz modulokat a laptopokhoz is, egyre nagyobb frekvenciákon is. Gamereknek ajánljuk a HyperX ramokat a Kingstontól, hadd száguldjanak a játékaid.

Ugrás a memóriákhoz