2008. december 18., csütörtök

Papírképek helyett

 
Leáldozott a papírképek ideje. A papírképek készítésének utolsó bástyája volt, hogy a nagymamák és nagypapák kitehessenek egy-egy képet az unokákról a vitrines szekrénybe. De a digitális világ most hozzájuk is beköltözhet.
 
CAMACCDISALCNEXT
 
Az Alcor Next 7” –os digitális fotókeret már rengeteg kényelmi funkciót kínál, a digitális fotókeretek szinte valamennyi eddigi fejlesztését tartalmazza. A nagyszülők kényelmesen kezelhetik a kis távirányítójával, a menüpontokat jelképező kicsi ikonok között könnyen el fognak tudni igazodni.
 
A képeket ötféle memória kártyáról, SD, MMC, XD, MS és CF, tudja beolvasni, és szívesen látja a pendrive-ot is. A legnagyobb felbontású kép 16 megapixeles lehet, így a nagymamiról és az unokáról készült kép minden további manipuláció nélkül, ott rögtön a helyszínen, a fényképezőgépről feltölthető rá.
 
CAMACCDISALCNEXT_2
 
A képek váltási sebessége állítható és számos képváltási effekt közül tudunk választani. A belső memóriája 16 MB, a képeket a kis betekintő funkcióban tudjuk kikeresni. Töltsünk rá mp3 hangot vagy zenét. A zenék a képeket kísérik majd, és a beépített sztereó hangszórókon szólalnak meg.
 
Kis rövid videó klipeket készíthetünk, majd a Next videó formátumra konvertálás után a képkeretbe tölthetünk. A videókat és a fényképeket, a zenékkel együtt, a TV-n is megnézhetjük, ha összejön egy nagyobb társaság, mindenki jól láthatja a és hallhatja őket.
 
CAMACCDISALCNEXT_3
 
Az ébresztő funkcióhoz is kapcsolhatunk egy kedvenc mp3-at, a képkeret ébresztő órának is kiválóan megfelel. A beépített óra és naptár lehetőséget ad arra, hogy a képek lejátszását egy megadott időben kezdje el, és megadhatjuk, hogy az automatikus diavetítés mikor álljon le.
 
A Next ruhája egy átlátszó, íves akril keret, fényes fekete betéttel. Elegáns megjelenése és a sok-sok funkciója alkalmassá teszi az Alkor Next-tet, hogy egy figyelemfelkeltő tartozéka legyen a szobának vagy éppen az irodának, az asztalon, szekrényben vagy éppen a falon.