2009. január 6., kedd

A nyuszi, az autó és a lakás

 

12154 Minél több árammal működő eszközzel vesszük körül magunkat, annál gyakrabban fordul elő, hogy menet közben jön ránk a szükség: sürgősen kell egy energiaforrást találnunk. És akkor derül ki, hogy nincs nálunk a megfelelő töltő vagy USB kábel. Az igazán jó tápegységeiről híres Fortron új Power on-the-go termékcsaládja pont akkor jön jól, amikor a szükség kívánja.

A nyuszi

A nyuszi, az FSP Rabbit, egy ultra-hordozható és ultra-univerzális USB töltő, az FSP-től megszokott kiváló minőségben. Mindenféle világító, zajt csapó és kommunikáló kütyühöz, például mobiltelefonhoz, PDA-hoz, digitális kamerához, mp4-hez, játékkonzolhoz, iPodhoz, de még egy notebookhoz is használható. Olyan eszközökhöz, aminek a feszültségigénye kisebb, mint 5 V.

fsp_rabbit

Használata pofonegyszerű. Fel kell csak tölteni a beépített, nagy kapacitású Li-ion akkumulátorát. Azután ne felejtsük magunkkal vinni, ha útra kelünk, például repülőre ülünk, vagy kirándulunk egyet a szabadban vagy biciklizünk egyet. Ha lemerül egy digitális eszközünk, akkor dugjuk rá és töltsük fel vele, így duplázzuk meg az eszközünk működési idejét. Ott nagyszerű segítség, ahol nincs a közelben konnektor.

A nyuszihoz kapunk normál és mini USB töltőkábelt és egy kis hordozótáskát is. Így ha akarjuk, van sapka a nyuszin, ha úgy akarjuk, akkor nincs. Alig van súlya és igen kicsi, nem okoz kellemetlenséget a szállítása. A ki-be kapcsolóval biztonságosan lekapcsolhatjuk, a LED-eken pedig figyelemmel követhetjük a telep töltöttségét.

taxi_checker

Az autó

Egyszerűbb eset, ha az autóban kell valamit újraélesztenünk. Az FSP CAR kettős funkciójú töltő, ha nem használjuk, akkor szinte semmit sem fogyaszt. Ha pedig hirtelen szükség lesz rá, akkor két USB portján egyszerre két eszközt is életre tud kelteni, míg a másik két szivargyújtó csatlakozójába bedughatjuk a hűtőtáskát vagy egy kis lámpát a térképolvasáshoz.

fsp_kocsi

12 és 24 Volton is működik és van benne rövidzár védelem az akkumulátor megóvása érdekében. A dőlésszöge változtatható, hogy bármely gépkocsiban kényelmesen elérhető legyen. Tartozzon hozzá az autónkhoz éppúgy, mint a pótkerék és az eü doboz.

taxi_checker

A lakás

Nálunk tele van a lakás különféle töltőkkel, de mindig keresni kell azt, amelyikre éppen szükségem van. Egy takarítás, egy “csak arrébb rakom” és kész a káosz. Ha az eszközeink képesek újratöltődni egy USB kábelen át is, akkor egy ilyen univerzális töltő épp kapóra jön. Egy helyre bedugom a konnektorba és akkor már nem kell szaladgálnom le és fel, hogy hol is hagytam például a PDA-m töltőjét.

fsp_lakas

Az FPS Home rendkívül kicsi és két, maximum 5,3 V tápigényű egységet képes párhuzamosan feltölteni. Működőképes 100 és 240 V közötti hálózatokon, így magunkkal vihetjük akkor is, ha külföldre megyünk.

taxi_checker

A Fortron igényes, jó minőségű eszközei mindig kéznél vannak, hogy energiával lássák el a számos digitális kedvencünk egyikét, akármerre járunk is. A nyugalmunkat a két éves garancia biztosítja. Melyiket tegyük a kosárba?

Ugrás a termékekhez