2009. június 28., vasárnap

Az ÁFA emelésről


Az számítástechnikai termékekre vonatkozó ÁFA kulcs július elsején, a Parlament döntését követően, 20 százalékról 25 százalékra emelkedik. Sajnos az adó emelést a vállalkozások nem tudják átvállalni a vásárlóktól. Nemcsak a termékekre rakódik ez a magasabb teher, hanem például az energiára, szállításra is.

A nagy áruházláncok most azt hirdetik, ők bizony nem emelnek árat, de tudjuk jól, hogy az árkülönbséget a beszállítóikra terhelik vissza, ezért az áremelés csak ideig-óráig halasztható el.

Aki tehette, előre hozta vásárlásait és még júniusban megvette a szükséges alkatrészeket. Június 30-ig átvett termékeket természetesen még 20 százalékos forgalmi adóval terhelten adjuk át mi is.

Azonban július elsején, és azt követően már nekünk is a magasabb ÁFA kulcsot kell megfizetnünk. Ezért a júniusban megrendelt, de már csak júliusban átvett termékekért, a törvény szerinti 25 százalék adó miatt, 5 százalékkal többet kell fizetned.

Ha júniusban megrendeltél valamit, akkor igyekezz átvenni még ebben a hónapban, hogy ne kelljen többet fizetned érte!

Az új ÁFA kulcsot a webáruházunkban június 30-án állítjuk át, amikor már aznapra több rendelést nem tudunk fogadni. Június 29-én és 30-án telefonon érdeklődhetsz, hogy a rendelésedet mikor tudod átvenni!