2009. augusztus 6., csütörtök

Gumibillentyűzet


Nagyszerű mulatság egy hajlítható billentyűzet egy átlagos felhasználó számára, főleg ha foszforeszkálni is tud. A különböző színekben kapható gumibillentyűzet életet visz a dolgozó asztalunkra, de vannak olyan helyzetek, amikor bizony ez a legideálisabb billentyűzet.

Számos olyan helyzet vagy felhasználási környezet létezik, amelyre megoldás az olyan billentyűzet, ami könnyen takarítható, fertőtleníthető vagy éppen összehajtható. Az Air Touch flexibilis billentyűzete pont ilyen. Az USB-s billentyűzetet a mellékelt, kiegészítő adapterrel PS2-es portra is csatlakoztathatod.

Az első kézenfekvő  felhasználási terület az, ha egy mini notebookhoz keresel egy normál méretű billentyűzetet. A subnotebookot sok helyen használhatod, iskolában, gyorsétteremben, a szabadban. Ott ahol a billentyűzet könnyen elkoszolódhat vagy rá is ömölhet valami. Számomra a legfontosabb mégis az, hogy az Air Touch pillekönnyű, akár össze is hajtható, így a kicsi laptop táskájában magammal is vihetem.

A foszforeszkálás is egy nagyszerű mulatság, de szürkületben vagy sötétben könnyebb megtalálni a billentyűket, ha azok világítanak is. A világítás ki és bekapcsolható, igény szerint. Nem mindegyik Air Touch modell világítós!

Az Air Touch-t könnyen tisztán tarthatod egy egyszerű ronggyal vagy törlőkendővel. A szennyeződést tisztítószerrel és némi vízzel lemoshatod, a billentyűzet tűri a rá ömlő folyadékot is. A gumiborítás nem csúszik, jól megtapad a különféle felületeken. A gombokat pedig hangtalanul püfölheted, nincs semmiféle kattanó hangjuk.

Vannak komoly felhasználási területek is, ahol csak ilyen mindent-tűrő eszköz használható. Az Air Touch –40 és + 80 fok között működő képes, például egy poros, fűtetlen raktárban pont ez kell. A kórházakban és egészségügyi intézményekben a higiéniai szempontok miatt a könnyű fertőtleníthetősége a fontos szempont. Akár alkoholos tisztító szerekkel is tisztán tartható.

Tehát ha extrém körülményekről van szó, nagy hidegről vagy forróságról, poros környezetről, vagy folyadékveszélyről, fertőzésveszélyről, akkor használd az Air Touch billentyűzetet. Ha a kényelem a fontos, a könnyű szállíthatóság, a világító billentyűk vagy a vagány megjelenés, akkor válaszd az Air Touch billentyűzetet.

Azt azonban ne feledd, hogy például játékokhoz vagy szövegszerkesztéshez, komoly irodai munkához a hagyományos billentyűzet való.

Air Touch billentyűzetek