2009. augusztus 6., csütörtök

Gyors net vs. lassú router


Nem is olyan régen még szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy 54 Mbps-ot meghaladó sebességgel töltsünk le valamit a netről. De ennek vége! Július elsejétől elérhető a 60 és 120 Mbps sebességű letöltés,  (bár először csak a UPC által kiválasztott előfizetők számára), ha rendelkeznek megfelelő routerrel, mert a régi routerek „csak” 54 Mbps-et tudnak…De nem kell sokat várni, és közel egymillió felhasználónak válik elérhetővé a virtuális szörfözés sugármeghajtású sebességi fokozata.

Néhány hónapos reklámkampányt követően a UPC ügyfelei szabadon választhatják a 60 vagy a 120 Mbps letöltési sebességű kapcsolatot. Ez még akkor is nagyon gyors kapcsolatot jelent, hogyha egyszerre több géppel is terheljük meg a kapcsolatot. Azonban a régi routerek ideje lejárt, az 54 Mbps sávszélesség nem lesz elég. A csomag egyetlen hátránya, hogy a letöltési korlát nem változik, így többet nem, csak gyorsabban tölthetünk le (300 GB/hó).

A Draytek azonban felkészült a problémára, és két nagyszerű routerrel rukkolt elő. A Vigor2110 és a Vigor2110n 70 Mbps le- és feltöltési sebességre képes.

A két modell csak abban különbözik, hogy a Vigor2110n vezeték nélküli eszközökkel is elérhető.

Beépített tűzfaluk eredményesen védi a hálózatot, de nem rontja a kezelhetőséget. A CSM szolgáltatással szájízünk szerint szűrhetjük ki az internetről a nem kívánt, vagy illegális tartalmakat. (Ezenkívül, a CSM a P2P alkalmazások sávszélességét is felügyeli.) A routerek két biztonságos VPN csatornán érhetőek el. Távolról is hozzáférhetünk az USB porthoz csatlakoztatott eszközökhöz (nyomtató, pendrive) ezen a két csatornán keresztül LAN-to-LAN kapcsolattal, így messziről tudunk dokumentumokat, multimédiás anyagokat megosztani.

Draytek Vigor2110

Draytek Vigor2110n