2009. augusztus 23., vasárnap

Király grafika és elképesztő teljesítmény


Ahogy a cím is sugallja, az Asus új alaplapja a gamerek kedvence lesz. Amellett, hogy lenyűgöző teljesítményt produkál, x58-cas chipkészlete sok mindenre lehetőséget teremt. Alapvetően az Intel Core i7 processzorokhoz készült ez a monstrum.

Az ASUS a P6T6 WS Revolution alaplapját  nagyteljesítményű munkaállomásokhoz vagy a tuningot szerető felhasználók gamer számítógépeihez szánja. Továbbfejlesztett, extrém energia megtakarítást kínáló EPU 6-os motor, csökkentett zajkibocsátás és a kevesebb felesleges hő megfelel a modern felhasználói elvárásoknak.

A nagyon tág alkatrész kompatibilitás  és a legújabb processzorok biztosítják azt, hogy az ASUS P6T6 WS-ból  épített számítógép hosszabb távon is megfeleljen a jövő  kihívásainak. A valós, 16-szoros, három utas SLI vagy a Quad CrossFireX grafikus kártyák beépítése a jelenleg elérhető legjobb grafikus teljesítményt kínálja.

Az adatbiztonság érdekében többféle, dual RAID csoportot szervezhetsz a meghajtókból, egy véletlen rendszerösszeomlás után lesz még esély az adatok visszaállítására. Ez már nem csak egy céges munkaállomásnál, hanem egy otthoni PC-nél is lehet alapkövetelmény.

A bootolás során az alaplapon kis ledek villannak fel, jelezvén, hogy mely rendszerelem teljesítette sikeresen az indítási feladatot. Ha a CPU, VGA, RAM vagy a HDD nem indulna, a megfelelő lámpa jelzi azt. A gyors hibafeltárás a PC mielőbbi munkára foghatóságát biztosítja. A G.P. diagnosztikai kártya további elemzési és feltárási segítséget nyújt az esetleges nem megfelelő működés kiszűrésére.

A processzor a legújabb Core i7-es és Core i7 Extreme processzorok mellett a Xeon motorokat is befogadja. A DDR3 memóriakezelőre 24 GB-nyi 2000 MHz-en (O.C) járó memóriát is bízhatsz, az X58 chipkészlet által kínált QuickPath Interconnect (QPI) segítségével 6,4 GT/s sebességű rendszerbuszon 25,6 GB/s adatátviteli sebességet érhetsz el.

Az ASUS alaplapoknál megszokott szolgáltatásdömpinget kapsz a P6T6 WS-hez is. A valós időben állítgatható rendszerparaméterek a tuningmesterek igazi kincsesbányája. Az ASUS TurboV felület az operációs rendszerben, újraindítás nélkül teszi lehetővé a voltok és herzek állítgatását.

Az így meghajtott rendszernek szüksége lesz kiváló hűtésre is, öt rendszerventilátort vezérelhetünk a szabályzott csatlakozókon keresztül. De az ASUS egyéb módon is gondoskodik az energiapazarlás és az ezzel járó hőképződés kiküszöbölésére. Továbbfejlesztette a teljes hőgazdálkodási rendszert, 10 fokkal alacsonyabb átlagos üzemi hőmérséklet szintet ígérve a különféle zajmentes megoldások használata révén.

A felsőkategóriás számítógépek megfelelő alapját adja az ASUS P6T6 WS Revolution.

Asus P6T6 WS REVOLUTION alaplap (s1366)