2009. augusztus 14., péntek

Notebookos hasznos kiegészítők


Amikor a notebookomat kell használnom, általában nem vagyok megelégedve a kényelmi funkcióival, mert van sok kis tartozék, ami meg tudná könnyíteni az életemet. Ezek, kis, egyszerű, praktikus dolgok, amik általában könnyen kéznél tudnak lenni, és segítenek, ha feledékeny vagyok. A napi használatot megkönnyítő kiegészítőkről írok most.

Nekem mindig bajom van a töltőkkel. Az a típus, ami kellene, persze otthon van, ha a munkahelyemen dolgozom, vagy éppen az utóban volna szükségem rá, ha útközben merül le valami. Szerintem mindannyian kevesebbet bosszankodnánk, ha egyetlen egy fajta töltővel lehetne táplálni minden elektromos eszközünket.

Na, de vissza a valóságba és nézzük meg, mit tehetünk addig, amíg a gyártók elkezdenek felhasználóbarátabb megoldásokat előállítani. Először vegyük a töltőket. Az a tapasztalatom, hogy sok háztartásban és irodában van szükség, a gyárin kívül, egy második notebook töltőre vagy az is előfordul, hogy a régi töltő adja meg magát.

Ahol több noteszgépet, és ráadásul még változatos modelleket is, használnak, egy szép kis gyűjteményt kellene tartani ezekből az áramforrásokból is. Célszerű lenne egyetlen többfunkciós töltőt beszerezni, és azt mindig arra a laptopra kötni, amelyik akkumulátora már a végét járja.

A Media-Techtől érkezett univerzális notebook töltők több, mint ezer modellhez, Compaqhoz, HP-hez, IBM-hez, Toshibához, Sonyhoz, Fujitsu-Siemenshez, NEC-hez, Acerhez, Dellhez, szinte valamennyi ismert márkához használhatók a cserélhető 9 fajta dugó révén.

A feszültségszintet kézzel tudod beállítani: 15, 16, 18, 19, 20, 22 és 24V között van lehetőséged választani. A kimenete túláram és rövidzár ellen is védett. Kis súlya és mérete miatt könnyen magaddal tudod vinni.

Aki sokat van úton, annak ajánlom a gépkocsiban a szivargyújtóról is táplálható modelleket, vagy a kimondottan autóhoz valót, vagy az univerzális változatot, ami a gépkocsiban levő 12 V mellett 110-220 V közötti hálózati feszültségről is üzemeltethető. Kihasználhatod az utazásra fordított időt arra, hogy a laptopod akkumulátorait feltöltsd.

Media-Tech Univerzális Notebook adapterek

Nagyon népszerűek a mini noteszgépek, a netbookok. Ultra hordozhatóságuk, kedvező áruk és kis áramfogyasztásuk révén hasznos útitársak. Azonban egy íróasztalhoz leülve szembesülnünk kell néhány kényelmetlenséggel, amit a Media-Tech Docking Station-nel kiküszöbölhetünk.

Kimondottan kisméretű, 10-12 colos netbookok számára készült. Az enyhén döntött felület a gépelést teszi könnyebbé és kényelmesebbé. A nagyméretű, csendes golyóscsapágyazású ventilátor pedig az ilyen meleg napokon hűti a gépedet, miközben használod. De ez nem minden.

Van a Dockig Station oldalán két további USB 2.0 port, mely a kis gépeknél épp kapóra jön. Behelyezhetsz még egy SATA merevlemezt és egy slim DVD írót is, amelyek szintén praktikus kiegészítők és ezek által már tényleg teljessé tehető egy mini laptop is.

Media-Tech Univerzális Notebook adapterek

Media-Tech Docking Station