2009. augusztus 22., szombat

Szuper! Hiper! HyperX!


Mitől is jó egy memória? Legyen nagyon gyors, és persze stabil! Vagyis legyen egy Kingston HyperX modul! Ez a modell kifejezetten király lesz: DDR3, 1600 MHz, 6 GB! Hova máshova is szánták volna, mint az új Core i7-es konfigurációkba! Ez a memória most HyperX verzióban is elérhető nálunk!

Egy ilyen csomaghoz elengedhetetlen a Kingston memória hűtő is. Az így felvértezett konfiguráció száguldani fog, mint egy Forma 1-es versenyató. A sok RAM persze nem csak a csúcskategóriás gamer cuccokba jó, hanem szerverekbe is és olyan asztali környezetbe, ahol például virtualizációt futtatsz.

Az egységcsomagban három darab "hagyományos" 2 GB-os HyperX modul van, melyek így egyben, elsősorban, a háromcsatornás Core i7-es rendszerekhez passzolnak, de nem csak azokba jók, bármilyen konfiguráció építéséhez használhatod őket. A 2 GB-os HyperX modellek elnyerték az Intel XMP és az NVIDIA SLI megfelelőségi bizonyítványát.

Persze nem olcsó mulatság egyszerre három darab 2 GB-os DDR3 memóriát vásárolni, ráadásul az 1600 MHz-et is elviselő példányokból. De mégis kifizetődő, mert a memóriamodulok a gyártási technológia miatt nem egyformák, csak hasonlóak. A Kingston a kitbe viszont olyan memóriákat tesz, amelyek egymás ikertestvérei, így bizonyosan együttműködnek, még Hyper körülmények között is.

Ebből a csomagból van azonban egy kicsit még Hyperebb. A modulok hűtését javítja a Kingston úgynevezett Tall hűdőbordázata. A jobb teljesítményű, T1 típusú, megnövelt méretű hűtőbordákon jobban eloszlik a magasabb órajelű működéskor felszabaduló hőmennyiség. A HTX teszi lehetővé a gyorsabb és stabil memóriák készítését.

A HyperX T1 bordák rendkívül nagy szilárdságú extrudált alumínumból készülnek. A felelület speciális kiképzése is hozzájárul a lehető legideálisabb hőmérséklet fenntartásához. A Kingston T1 sorozata kiegészíti az alacsonyabb hűtőfelületű HyperX modulok kínálatát.

Kingston HyperX 6GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 (9-9-9-27) DIMM (Kit of 3) XMP

Kingston HyperX 6GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 (9-9-9-27) DIMM (Kit of 3) Tall HS XMP