2009. szeptember 24., csütörtök

Biztos pont nehézfiúknak

Nagy népszerűségnek örvendenek a Harmantrade fali tartói a magyar piacon. Az igazán nagy monitorok és LCD TV-k is „falra mászhatnak” segítségével. Egy két technikai malőr és már is a plafonon vagy a falon lóg a kijelzőnk.

A Hartmantrade magyar vállalkozás, ami jelenleg az IT piacon nem túl elterjedt, sajnos. A populáris LCD tartóiból most két olyan modellt emelünk ki, melyekre nyugodtan rábízhatjuk az igazán nagy átmérőjű kijelzőket.

Minden VESA szabványú csatlakozással ellátott monitor vagy LCD TV felszerelhető az univerzális tartókra.  „Emeld és akaszd” akár ennyi is elég lenne útmutatóként, hiszen igazán könnyen és gyorsan szerelhetőek, ami nagyon fontos tulajdonság ekkora méretű megjelenítőknél.  Talán senki nem szeretné próbára tenni egyensúlyozó képességét egy kétemberes LCD TV-vel, ráadásul a túl megdöntött LCD azonnal a garancia megvonásával is jár.

A fali tartóra 58 cm és 93 cm közötti, legfeljebb 40 kg-os kijelzők szerelhetők fel biztonsággal. A tartó a fal síkjához képest 15 fokban dönthető a jobb láthatóság érdekében. Ha esetleg nem a tökéletes helyre fúrtuk volna, a tartó helyzete oldalirányba kismértékben csúsztatható.

A beépített vízszintező is a felszereléskori munkánkban segít. A kábelcsiptetővel elrendezhetjük a rakoncátlan kábeleket.

Ha háton fekve szeretné a kedvenc műsorát nézni, akkor a plafonról lelógó változat lesz a megoldás, amelyre 30 és 64 inch közötti maximum 65 kg súlyú kijelzők szerelhetők.

A mennyezettől 95 és 150 cm-re tudjuk függőlegesen le és fel állítani a tartót. A ráakasztott kijelzőt pedig 10 fokban lehet lefele és felfele dönteni.

Mindkét modell esetében a szereléshez szükséges összes alkatrészt a csomag tartalmazza.

Harmantrade ML-P12M fali tartó LCD-hez / Plazma-hoz, 37"-ig

Harmantrade CM-202 Univerzális mennyezeti LCD / Plazma tartó