2009. szeptember 29., kedd

Kicsi a bors, de erős


Ezennel bemutatjuk a Dell Inspiron Mini 10v-t, amely minden értelemben a tökéletes jelzőt kapta. Mini a méretét, sőt még az árát tekintve is. Netbookok piacán jelenleg a legkisebb ár büszke tulajdonosa.

Na azért nem kell ám alábecsülni a picikét! A billentyűzete alig kisebb egy hagyományos laptopénál, kb. 92 %-a csupán.

A filmekhez és egy weboldal görgetés mentes, teljes szélességben való megtekintéséhez passzoló 16:9-es kijelzője a kicsik között szokásos 10 col (10,1 inch és 1024x576 pixeles WSVGA). A kis képernyőt egy integrált 950-es grafikus meghajtó vezérli.

Van benne még 1 GB DDR2 memória és nem éppen kicsinek mondható 160 GB merevlemez. A mobil kommunikációhoz egy 802.11 g szabványú vezeték nélküli kártya áll rendelkezésünkre. Amiben kiemelkedik testvérei közül: a 10v a modemje segítségével kapcsolatot tud teremteni a bluetooth-os társaival is.

Ha a családdal vagy a barátokkal szeretnénk online videótelefonálni, akkor miénk a pálya, hiszen ezt a kis készüléket webkamerával is felszerelték.

A Mini-mális vastagságra és a súlyra sem lehet panasz. A noteszgép a fiatalos színeivel magáért beszél. Nálunk elérhető színek: piros, kék, fekete és fehér.

Ez még nem minden! A Mini nagyon kitett magáért, hiszen a pénzünkért egy hosszantartó hatcellás akkumulátort és egy Windows XP operációs rendszert is kapunk. Így az apróság már csak Ránk vár!

Miért drágább egy kicsit a piros? Elmondom. A Dell együttműködik a The Global Found alapítvánnyal, amely az AIDS ellen küzd Afrikában. A piros Dell megvásárlásával és a kis felár megfizetésével életeket menthetünk meg a fekete kontinensen.

Dell Inspiron Mini 10v netbook