2009. szeptember 29., kedd

Samsung monitor (mi)csodák

 
MagicBright3 személyre szabott gombok, időzített kikapcsolás és ragyogó kontrasztarány. Ez már nem újdonság a Samsungoktól. Akkor MI az amivel többet tud társainál a Samsung Ecofit LCD monitor? Elegáns formatervezés, karcsú kristálynyak a még exkluzívabb hatás elérése érdekében. Energia- és helytakarékosság szempontjából is kiemelkedik társai közül a Samsung monitorcsoda.

 

 

 

SAMSUNG Ecofit 22" LCD monitorok

A 22 inches P2270, a 23 inches P2370 Wide és a P2370HD monitorok, már az első pillanattól kezdve lehet érezni, hogy valami egyediről van szó. A nagy csodálkozás közepette még bekapcsolni is elfelejtjük a készülékünket. Ezt nevezi a Samsung a csillagfény érintésének.

Az új monitorok ultravékony készülékházba kerültek, a teljes vastagságuk csupán 30 mm, egyes eddigi monitoroknál akár 50 százalékkal is vékonyabbak. Így nem csak kisebb helyet foglalnak el, de karcsúságuknak köszönhetően elegánsabbak is. A modern, de mégis egyszerű körvonalak finoman kiemelik az otthon eleganciáját.

A kezelőgombok egyszerűen elbújnak a monitor kontúrjának éjfekete hátterében. Ha szükségünk lesz rájuk és megérintjük őket, akkor lágyan felragyognak, mint a csillagok az égen. A Starlight – gombok csak addig csillognak, míg használjuk őket, majd  elhalványulnak és újra kialszanak.

A monitort tartó kecses ívű kristálynyak, szinte észrevehetetlen. Így lebegő monitor képét kelti bennünk. A még egy kis meglepetés a szemnek, amelyet a monitor képe tartogat számunkra. A szegélyek teljesen áttetszőek, a feketéből a szürke és a kobaltkék színátmeneteken keresztül irányítja a tekintetet.

A filmekhez és a játékokhoz, valamint a Windows Vista operációs rendszerhez optimalizált 16:9-es képernyő  kíméli a szemet és természetes, valósághű színeket kínál. A játékok és a filmek pont úgy, olyan színekben jelennek meg, ahogyan a készítőik megálmodták. Azonban az új panelek további megnyerő paramétereket is nyújtanak.

Búcsút mondhatunk- a kétezred másodperces képfrissítéssel- a torz, elmosódott alakoknak és a szellemképernyőnek. A leggyorsabb akciójelenetek is egységes és természetes képben jelennek meg.

A Full HD 1080p felbontású képek élethű színeit és a sötét területek részlet gazdag, árnyalt megjelenését a 50.000:1 lenyűgöző dinamikus kontrasztaránnyal tudjuk elérni. Az intelligens és automatikus háttérfény-szabályozással még mélyebb fekete és még ragyogóbb fehér árnyalatok tűnnek elő.

A Touch of Color monitorok elkészítése során a Samsung megakadályozza, hogy illékony szerves vegyületek (VOC) kerüljenek a levegőbe és nem használ ólombázisú  festékeket sem. Az így előállított kijelzők a gyártástól kezdve a végső újrahasznosításig semmilyen formában sem szennyezik vagy károsítják a környezetet.

Kivételes energiahatékonyságúak ezek az új megjelenítők. A Samsung ügyel arra, hogy az energiatakarékos technikák alkalmazása ne járjon képminőség romlással. Az új fejlesztéseknek köszönhetően a hagyományos monitoroknál egyharmaddal kevesebb energiát használunk majd fel, amellyel pénzt takarítunk meg és hozzájárulunk - a kevesebb energiahordozó felhasználás révén -  a környezetünk élhetőbbé tételéhez a következő generációk számára.

Samsung 20" P2070 Wide LCD monitor (fényes fekete)

Samsung 23" P2370 Wide LCD monitor (fényes fekete)

Samsung 23" P2370HD Wide LCD monitor (fényes fekete)