2009. október 2., péntek

Egy távirányító, egy kis doboz, Te és egy kis sör.


Miféle recept ez?! Mindössze erre a 4 dologra lesz szükséged, hogy élvezhesd a full HD nyújtotta élményeket otthon vagy bárhol. A kedvező árat, a távirányítót, a dobozt mi adjuk, persze nem a doboz sörre gondolok, arról Neked kell gondoskodnod.

Nagy felbontású multimédiás tartalmak kezelésére tervezte az Asus a mini számítógépet, az EeeBox PC B206-ot. A kis asztali számítógép hivatása a média lejátszó és egy Pc képességeinek egyesítése, mellyel lemondások nélkül élvezhetjük a HD filmjeinket és az mp3 zenéinket is.

Nem csak helytakarékos, de környezetbarát is. Összesen egy liter térfogatú kis gép ) 90 %-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy PC, kb. 20 wattot (a tápegység felvétele 35 W). Működésekor csendes, mint egy DVD lejátszó, így nem zavar bennünket zenehallgatás és filmnézés közben. Ha éppen nem filmet nézünk vagy zenét hallgatunk, akkor is hasznát vehetjük, legyen szó letöltésről, emailezésről, netes csevegésről vagy bármi másról, amihez PC kell.

A HD TV-hez vagy egy LCD monitorhoz HDMI csatlakozóval kapcsolódhatunk, ez viszi át a legtökéletesebben a hangot és a képet. Kis méretének köszönhetően, akár az LCD Tv mögé a falra vagy a monitor hátlapjára is felszerelhető, vagy akár „zsebre” is vághatjuk. Egy kis kreativitással helyveszteség nélkül elhelyezhető.

A HD filmeket hardver dekódere segítségével szaggatásmentesen és ragyogó képminőségben jeleníti meg. A távirányítóval egyszerűen kezelhetővé válik az összes fontos funkciója épp úgy, mint egy hifi vagy DVD- lejátszó. A kezelése könnyen megtanulható minden családtag számára.

Az EeeBox PC-n Windows operációs rendszer fut, melyet szinte mindenki tud kezelni. Ha éppen PC-ként szeretnénk alkalmazni letöltéshez, internetezéshez vagy fájlok másolásához, akkor csatlakoztathatunk hozzá vezeték nélküli billentyűzetet és egeret. Akár barátokkal vagy családtagokkal cseveghetünk is az ingyenes Skype és MSN programokon, éppúgy mintha video telefonálnánk.
A kártyaolvasójával közvetlenül a digitális fényképezőgépről vagy videókameráról is levehetjük a képeket és a filmeket.

Az USB csatlakozóira további háttértárakat vagy külső DVD olvasót/írót köthetünk. A vezetékes hálózati csatoló mellett kiaknázhatjuk a vezeték nélküli hálózat nyújtotta előnyöket is. A G és N típusú kapcsolatokon a többi hálózati eszköz képességei szerinti legnagyobb sávszélesség áll rendelkezésünkre az adatok küldésére és fogadására.

Tulajdonságai:

Processzor típus: Intel ATOM N270
Chipset: Intel 945GSE+ICH7M
Memória: 1GB / 667MHz
Merevlemez: 160GB SATA 5400 fordulat
VGA: ATI Mobility Radeon HD3450 256MB
Vezetékes hálózat: Gigabit LAN
Vezetéknélküli hálózat: 802.11 b/g/n
Audio: 5.1 csatornás (Realtek ALC662 Azalia codec)
Csatlakozók: 4x USB2.0, HDMI
Kártyaolvasó: 3az1
Méretek: 223×178×26 mm
Teljesítmény felvétel: 36W
Billentyűzet / Egér: Vezeték-nélküli HUN
Operációs rendszer: Windows XP Home Magyar

Asus EEE Box B206 (fehér)

Asus EEE Box B206 (fekete)