2009. október 18., vasárnap

Gyorsaságra vágysz?! Most megkaphatod!

 

 

Olyan dologra vágysz, amivel fel tudod pörgetni az eseményeket? Akkor a winchester helyett válaszd a SSDNow meghajtót! Az SSD a Flash technológiának köszönhetően gyorsabb, csendesebb és ugyanolyan megbízható, mint egy hagyományos winchester. Kingston az átlagos felhasználókra is gondolt az új technológia kapcsán: a nagyközönség számára készítette el elérhető áron az új SSDNow család új V sorozatát, amely hihetetlenül megnöveli a PC teljesítményét.

Minden tekintetben elérhető közelségbe kerültek az SSD meghajtók a Kingstonnak azzal a húzásával, hogy piacra dobta a prémium E és M sorozata mellé a V-t. Bármilyen célú asztali gépbe beépítheted, ha még többet akarsz kihozni a kicsikéből. A Kingston multimédia, játék és digitális tartalmak kezelése során 581 százalékos sebességnövekedést is realizálni tudott.

Az SSDNow beépítéséhez egy szabványos SATA csatlakozásra van szükséged, ugyanúgy, mint egy hagyományos merevlemez esetében. Nem kell külön meghajtó programot sem telepítened, a Windows operációs rendszerek kezelik az SSDNow meghajtókat.

A Kingston SSDNow termékei kompatibilisek a 3.0 Gbps Sata eszközökkel (SATA II), támogatják az NCQ-t és hatékony energiagazdálkodásuk és alacsony fogyasztásúk révén méltó ellenfelei a merevlemezeknek. Az SSD nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, ezért csendesek és nincs is mi, ami tönkre mehetne bennük.

A NAND Flash technológia velejárója, hogy az egyes memóriacellák véges számú írási és olvasási ciklust viselnek el. A Kingston SSD-kben levő technológia az adatokat egyenletesen ossza el a meghajtón, ami a drive élettartamának jelentős megnövekedésével jár. A Kingston SSDNow meghajtói azonban tartalmaznak egy extra tárterületet is. Például a 128 GB-os SSDNow-n 156 GB szabad hely van. Ezt az extra tárterületet használja a Kingston meghajtó algoritmusa, hogy helyettesítse a meghibásodott blokkokat. Átlagos felhasználás mellett a Kingston SSDNow élettartama három-öt évre tehető.

 

Érdekes dolog, hogy az SSD-ken tárolt adatokat nem szükséges töredezettség mentesíteni. Bármely memóriacellát a meghajtó ugyanolyan gyorsan ér el, nincs szükség így átmeneti tárolóra sem. A meghajtó teljesítménye nem függ az adatok mennyiségétől vagy elhelyezkedésétől, az adat olvasásakor a keresési (seek) késleltetés közelít a nullához. A Flash bázisú adattárolással extrém sebességű adatátvitelt érhetsz el. Az alkalmazások betöltődése megdöbbentően gyors lesz, nem is beszélve az operációs rendszer felállásáról. Egyszerűen gyors és kész!

Az energiatakarékosság az emberiség létkérdése, bár még nem mindenki érzi át ennek szükségességét. A mozgó alkatrészeket tartalmazó HDD fogyasztása mellett eltörpül egy SSD memória energiaéhsége (körülbelül ötöde) akár működés közben, akár az élete nagy részét kitevő tétlenségi állapotban. Nem is az otthoni villanyszámlán fogjuk ezt megérezni, de a Földünk élhetőségének idejét jelentősen megnövelné, ha a milliárdnyi merevlemez helyett csak Flash memóriákat alkalmaznánk.

Épp a mozgó alkatrészek hiánya miatt az SSD a vibrációkat és az ütéseket sokkal jobban elviseli, mint a winchester, igaz ez nem az asztali gépek, hanem sokkal inkább a hordozható noteszgépek számára előny. Az SSD-re írt adatok megbízhatóságát ugyanolyan ECC technológia felügyeli, mint a HDD-kben.

A merevlemezek gyakori hibaforrása, hogy túlmelegszenek, de folyamatos használat mellett is elérhetik akár 60 Celsius fokot is. Nos, az SSD nem melegszik, így értelem szerűen hűteni sem szükséges.

A Kingston SSDNow V sorozatot tehát azok számára ajánljuk, akik hajlandóak kicsi felárat fizetni azért, hogy megtapasztaljanak egy nem mindennapi teljesítmény növekedést.

 

Kingston SSDNow V series 64GB-PcDiszkont Online