2009. november 23., hétfő

Kezdőknek is – kezdő áron

 

Az Asus RT-G32 most az egyik legjobb áron beszerezhető Wireless-G router. A felhasználó barát routerrel az internethez való kapcsolódás és az otthoni hálózat irányítása olyan könnyű, mint az egyszer egy. Ha első routered vásárlásán gondolkozol, akkor ez egy számodra is tökéletes választás lehet, hiszen könnyen kezelhető a kis „doboz”.

 

 

 

A ház ura lehet internetezéskor az ASUS RT-G32, hiszen mindent tud, amire egy otthoni felhasználónak szüksége lehet. Van rajta nagysebességű Wireless-G kapcsolat, melyet levédhetsz a kalózkodni vágyóktól, hogy netezéshez ne a te internetkapcsolatodat használják. Ezzel a fantasztikus áru routerrel összeállíthatsz egy otthoni hálózatot és megtapasztalhatod, mennyivel egyszerűbb a kommunikáció az egyes eszközök között Wi-Fi-n keresztül.

 

 

A routerek kicsit megijesztik még azokat is, akik maguk tartják karban a PC-jüket. Hogyan is kell beállítani? Hogyan tudom titkosítani a Wi-Fi-t? Nem fognak betörni a hálózatomba? Ezek a tipikus félelmek. Az ASUS RT-G32 megoldást kínál a hálózatok világában járatlanok számára is.

 

 

A megújult, felhasználó barát interface-n keresztül egyszerű konfigurálni az internet kapcsolatot vagy az otthoni vezetékes- vagy vezeték nélküli hálózatodat. A Wi-Fi beállítása mindösszesen három leegyszerűsített lépésből áll csupán. Ha van WPS kompatibilis készüléked és nagyobb biztonságra vágysz, egyszerűen nyomd meg a WPS gombot, ezzel azonnal megvédted a vezeték nélküli kapcsolatokat a kívülállóktól. A WPS-en kívül WEP 128/64 és WPS SK, valamint WPA2 titkosítást is használhatod.

 

 

A beépített tűzfal nagy segítség, hogy a betolakodók jelentős részét távol tartsd a gépedtől és a hálózattól. A hardveres tűzfal jól kiegészíti a PC-re telepített vírusvédelmi szoftvert. A vezeték nélküli kapcsolat védelme érdekében további teendőket is egyszerűen elvégezheted: állítsd be a NAT tűzfalat, a IP szűrővel csak azokat engeded be, akiket ismersz, az URL szűrővel zárd ki a nemkívánatos helyeket az interneten. A MAC address szűrővel csak a saját eszközeidnek engeded meg, hogy használják a routert. A beépített DHCP kiszolgáló automatikus IP címet oszt ki a munkaállomásoknak, hogy ezzel se legyen gondod.

Tulajdonságok:
Alap:
IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.3, IEEE802.3x, IEEE 802.3u, IPv4, CSMA/CA, CSMA/CD
Főbb jellemzők: beépített DHCP-kiszolgáló automatikusan IP-címet jelöl ki minden munkaállomásnak, 802.11b/802.11g WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK, SSID
Frequencia: 2.4 - 2.5 GHz
Csatorna: 11 for N. Amerika, 14 Japán, 13 Europa (ETSI)
RF Power Class 11b: 18 dBm, 11g: 15 dBm
Érzékenység: IEE802.11b: -88 dBm (Typical), IEE802.11g: -74 dBm (Typical)
LAN Portok: 1db WAN, 4db LAN RJ45 10/100 BaseT
LED kijelzés: 1db Power, 1db WLAN, 1db WAN, 4db LAN
Reset Button WPS Push Button, Reset default button
MAC address hitelesítés
Tűzfal: NAT tűzfal, IP szűrés, URL alapu szűrés, MAC Address szűrés
Speciális beállítások: VPN: IPSec Pass-Through, PPTP Pass-Through, L2TP Pass-Through
Hálózati protokol támogatás: UPnP, DHCP, DNS Proxy, NTP Client, DDNS, Port Trigger, Virtual Server, Virtual DMZ, VPN Pass-Through
Táp: DC Input: +12V max 1A
Üzemi hőmérséklet: 0°~40°C
Tárolási hőmérskélet: 0°~70°C
Méret: 167 x 110 x 33 mm
Súly: 198.2g

 

ASUS RT-G32 router