2009. november 10., kedd

Szükséges új

 

Miért lehet szükséged egy új grafikus kártyára? Több okot is felsorolhatok: ha PC mágus vagy és ragaszkodsz az újdonságokhoz, akkor már biztosan tervezed a Windows 7 telepítését a régi gépedre; ha szeretnéd a fotókat és a filmeket élesben látni; vagy csak szeretnél egy jót játszani?! Fején találtuk a szöget?! Akkor a Nvidia GeForce 210-es vagy 220-as kártya csak Rád vár.

 

 


A Windows 7 vonzereje éppen abban rejlik, hogy elfut egy öt-hat éves PC-n is. Elég neki egy 1 GHz-es központi egység és 1 GB memória, ami valljuk be nem sok. A grafika terén sem a W7, hanem mi vagyunk igényesek, az új, látványos design-hoz lehet, hogy nem lesz elég a korábbi grafikus kártyánk.


Ne aggódj, pont ezért írom most ezen sorokat, mert nem lesz szükséged a legdrágább grafikus chipre a jobb látványhoz. NVidia GF 210 GPU-val szerelt kártyák tökéletesen megfelelnek a fenti célokra, egy általános célú felhasználásra. Gyorsabban jelennek meg a weboldalak, szebbek lesznek a fotók és tisztább a mozi. Hihetetlenül felgyorsul a filmek konvertálása, az iPodra percek alatt kiteheted a házimozit, vagy belevághatsz egy eddig reménytelennek tűnő HD DVD elkészítésébe is.


A legtöbb otthoni gépben van megfelelő processzor a Blueray filmek lejátszására, de a régi grafikus kártyákkal ez még lehetetlen volt. A 210-es már képes a HD mozifilmek megjelenítésére egy modern CPU-val karöltve, akár a Blueray-re is.


Az NVIDIA a Microsofttal együtt dolgozott az új operációs rendszer kialakításában. Így a Windows 7 által hozott új, nagyszerű funkciók és megoldások a GeForce 210-es GPU- kal is élvezhetők. Egy egyszerű és gyors grafikus kártya cserével pár nap múlva már upgradelhetsz is a W7-re.


Ha kedvet kaptál és egy kicsit több kakaó kell, gyorsabb megjelenítés a játékok során, akkor a GT 220 grafikus motor a következő szint számodra. A modern 3D-s játékok a grafikus motoroktól többet igényelnek, melyet a GT 220-as 48 feldolgozó egysége képes már kiszolgálni. Olyan népszerű játékokkal is játszhatsz, mint a World of Worcraft, a Spore, a Sims3, a Left 4 Dead vagy a Fallout3, melyek a W7 alatt is gondtalanul mennek.

 

Gigabyte GF 220GT OC 1GB GDDR3, 128 bit, D-Sub, HDMI, DVI (PCX)

MSI N210 512MB GDDR2, 64bit, D-Sub, DVI, HDMI (PCX)