2009. november 10., kedd

Vigor 2910, vigyorra fakaszt

Biztosan azt gondolod, egy újabb router, ennyiért?! Na nee.. Én meg azt mondom, na deee! Az igazán jó áron kínált Draytek Vigor 2910 router vajon mit is tudhat? Hát elmondom. Nézzük, mit takarnak a számok.


A Vigor 2910-es sorozat tartalmaz egy konfigurálható második WAN interface-t. Lehetővé teszi, hogy az internetet egyszerre két WAN csatlakozáson keresztül elérhesd. Minden WAN portra akár más-más internet szolgáltatót is köthetsz, ami nem csak a sávszélesség növekedését eredményezi, hanem az egyik internet szolgáltatás kimaradása esetén a másikon keresztül a netes kapcsolatod megmarad.


A két portra különböző ISP technológiákkal is kapcsolódhatsz például DSL vagy kábelmodem. A Vigor 2910-es támogatja a policy-alapú terhelés elosztást, valamint az úgynevezett fail-over megoldást a kettős WAN interface-n. A fail-over azt jelenti, hogy ha valami probléma merülne fel az egyik WAN kapcsolattal, akkor automatikusan átvált a másik WAN interface-re.


A NAT session/brandwith management nagyban megnöveli a sávszélesség felhasználás hatékonyságát.


A DrayTek USB portja kezeli a 3G HSDPA USB modemeket, így a manapság oly népszerű mobilinternetet is megoszthatod a hálózatod tagjai között olyan helyen, ahol a vezetékes internet nem kiépíthető.


Ilyen hely lehet egy taxi, egy autóbusz, egy kitelepült szolgáltató, mint egy étterem terasza vagy egy kávézó, fagyizó. Szóval sok olyan hely, ahol a vendégek szeretnének internetezni. A 3G hálózat (HSDPA/UMTS/EDGE/GPRS/GSM) megosztható így, a belső vezeték nélküli kapcsolatok között, többletszolgáltatást nyújtva ezzel. A két WAN porttal az is megoldható, hogy a 3G hálózat a vezetékes mellett csak tartalék legyen, ha a vezetékes net megszakad, a 3G veszi át a szerepét.

Ha viszont egy USB nyomtatót kapcsolsz rá, akkor azt érheted el a hálózaton belül. A portot egy külső USB meghajtó, pl. egy pendrive csatlakoztatására is használhatod.

Az automatikus VPN Backup a vállalati szegmensben életet menthet. Ha hálózati hiba miatt a VPN kapcsolat megszakad, normál esetben akár órákat is várhatsz, míg egy hozzáértő szakember kézzel konfigurál egy másikat. A Draytek automatikus VPN Backup ilyen esetben jön jól, rögtön rendelkezésedre bocsát egy új VPN kapcsolatot, a kapcsolat szinte folyamatos marad.


A DrayTek Vigor 2910 menüje nagyon részletes, a legalapvetőbb beállításokat is minden apró részletre kiterjedően konfigurálhatsz benne. Ha fontos, hogy a hálózati forgalomban mindent kézben tartsál, akkor egy ilyen router minden pénzt megér. A router menüjébe ITT tehetsz egy virtuális látogatást.


A Draytek routerek három év garanciával rendelkeznek.

DrayTek Vigor 2910 Dual WAN DSL / CABLE Router