2011. február 14., hétfő

3D házimozi

ION%203D%20Series[1]A mozizás királyaként ismert térhatású DTS hangzást viheted haza az Asrock ION 3D-ben. Eme HTPC az NVidia ION 3D chipje révén kiváló minőségű 7.1 csatornás HD hangot produkál az otthoni szórakozáshoz. Persze az NVidia grafikus motor a kiváló hangminőségen túl a képi megjelenésben is egyedi, például, hogy mást ne mondjak, 3DTV Play kompatibilis.

A HTPC-kben megszokott ATOM processzor magjait duplán kapod az Acer Nettop ION 3D modelljeiben, az Intel Atom D525 Dual Core dohog bennük. A chipkészlet is felfrissült, szintén az Intel által készített ICHM8M (Mobil változat) került a processzor mellé segéderőnek. Azonban a fegyvertár nem merül ki ennyiben, a manapság oly népszerű NVidia ION sorozatból választott az Asrock grafikus megjelenítőt a HTPC-jébe.

ION%203D-Top[1]

DTSconnect[1]Az NVidia GT 218 ION grafikus processzor, elsősorban a HDMI 1.4a csatlakozón át, egy következő dimenzióba repít, valóságos 3D hangzást építhetsz ki egy DTS képes házimozi szettel összekapcsolva. A HDMI 1.4a már támogatja mind a filmek, mind a játékok 3D formátumát, így a hang mellett a kép is térhatású lehet, attól függően, milyen médiát játszol le vele, no, és persze min. A 3D pedig nem a filmek kiváltsága csupán, immáron közel 500 játékban van 3D mód, sőt lassan elérhetővé válnak a 3D fotókat készítő fényképezőgépek is. Az Asrock HTPC-jével felkészülhetünk e virtuális valóság fogadására már ma!

USB3[1]A 3D-s HD anyag igen terjedelmes, ezért szinte kötelező, hogy a HTPC-nk az ilyen felhasználáshoz már-már csigalassú USB 2.0-nál valami jobbat tudjon. Az Asrock az akár tízszeres gyorsulás  (5 Gb/s) lehetőségét magában hordozó USB 3.0-át választotta az ION 3D-hez, ráadásul mindjárt kettőt. Az USB 3.0 pendrive-okról és merevlemezekről akadás mentesen játszhatsz le a nagyfelbontású full HD (1080p) médiákat, egy 120 Hz-es monitoron 1920x1080 (16:9) és 1920x1200 (16:10) felbontásunk lehet, míg a hagyományos 60 Hz-en  megjelenítőn 2560x1600 pixeles a legmagasabb beállítható érték.

Megtetszett a Wii szabadsága? Az Asropck AIWI szoftver a Wii-féle önfeledt szórakozást nyújtja, ha az iPhone-t, mint egy joysticket kapcsolsz hozzá. A WLAN-on felépített kapcsolattal, az Apple eszközével, a PC játékok követni tudják a mozgásod: kézmozdulataid, testmozgásod, bármit, amit az iPhone-nal imitálni tudsz. Ha a PC-t épp nem használod, akkor a hozzá csatlakoztatott App Charger driver sokkal gyorsabban feltölti az iPhone-t, mint a hagyományos töltő, hogy amikor visszatérsz hozzá, újra indulhasson a buli.

WiFiVH[1]Nagysebességű 802.11n hálózati csatolójának két antennája van az előlap mögé rejtve. A vízszintesen és a függőlegesen elhelyezett antennák, a gyorsaság mellett, jól tudják a beérkezett jelet hasznosítani, így stabil kapcsolatot tudsz tartani a vezeték nélküli eszközeiddel. A kis mérete (2,5 liter) miatt könnyen találhatsz majd helyet számára a TV állványon vagy például az LCD mellett / mögött a falon. Az ION 3D ultra csendes, legfeljebb 24.1 dB zajt bocsát ki magából. Az alacsony fogyasztás is szempont egy ilyen készülék megvásárlása során, az Asrock gépe egy energiatakarékos izzónál nem éhesebb, max. 27 W-ot igényel a működéséhez.

 

ION%203D%20Series(R)[1]

Láthatod, hogy HTPC és HTPC között is van különbség, nálunk az Asrock tudása meggyőző erővel hatott, jelentősen túlmutat a "ma" igényén, nyugodtan számíthatsz rá a "holnap" is.

 

Kapcsolódó termék:

Asrock NetTop ION 3D 152D (fekete)