2011. február 16., szerda

Elkezdődött! Ne maradjon le senki sem!

point_tablet7_01[1]Talán pár hete, hogy megérkeztek az első Tablet PC-k és az őrület már a tetőfokára hágott. A következő szállítmányt most pakoljuk ki: további újdonságokat rejt a kamion. Az igazán mobil élményhez itt a tökös (trackball-os) 3G-s modell. Rendeltünk pár kihagyhatatlan hordtáskát is hozzájuk, hogy legyen miben villogni velük, de a javát a végére hagytam, de hogy kiderüljön mi az, ide kell kattintani.

Beigazolódott, hogy az internet valóban megfertőzött már mindenkit, a kór elől nincs menekvés. Aki eddig egy kábel fogságában az íróasztala mellől netezett, adja fel, ez már kőkorszaki módszer. Egy középáras okostelefon áráért már 3G-s, Androidos Tablet PC-je lehet bárkinek. A mozgás pedig jól jön az ücsörgésben elzsibbadt lábaknak, miközben még mindig online maradhatsz a Facebook-on, Twitteren, vagy a sok ezer mini alkalmazás révén például nyomon követheted az aukciókat az eBay-en vagy a Vaterán.

 

Tabletpage-image[1]

A rádiótelefonok korlátait áttörve pont abban jók a Tablet PC-k, amiben a telefonok még gyengék, mert kicsi a kijelzőjük, de a a laptopok már túl nagyok, hogy mindig veled lehessenek. Az internet tengerén való szörfözésre nem szükséges 64 bites Windows operációs rendszer, a nyílt forráskódú Andriod és az arra fejlesztett alkalmazások pont elegendőek. Szinte mindent el tudsz rajtuk intézni,: bankolást, közösségi kapcsolatok ápolását, telefonálást (Skype), kell-e még sorolnom? A Tablet PC nagy (7 vagy 10 col) érintés érzékeny kijelzője nagyszerű élményt nyújt, jól látható, sőt még többre is való: mkv-s HD filmet is megnézhetünk rajta (egyes modelleken).

point_tablet7_01[1]

Tehát egy egész multimédiás lejátszót vághatsz zsebre eme legújabb technológiával. Amit a netbook és a laptop már nem tud, az a kommunikáció a mobiltelefonok szélessávján. Illetve tudják, csak egy mobilinternet stick kell hozzájuk, ami kiáll belőlük, letörhet vagy elveszhet. A pótlás pedig súlyos ezresekbe kerül. Jó hírrel szolgálhatunk, ha valaki (szinte mindenki?) ilyen kapcsolatot használ, az új Point Of View tabletek közül kettő, a 7 colos, trackballal felszerelt, valamint az NVidia Tegra grafikus kártyás 10 colos is rendelkezik 3G modemmel.

590da511ef8897a12cacbf0639c6f4c5[1]

De hogyan is néz ki, ha nem öltözteted fel az új tabletedet rendesen, amikor emberek közé mész vele? Nagyon nem jól. Négy féle színben (blue, gray, green, red) választható, testre szabott hordtáskát ajánlunk hozzájuk. Azonban gondoltunk azokra is, akiknek az érintő képernyő még nem áll a kezükre teljes mértékben: a Tablet PC-t tegyük bele ebbe a praktikus táskába (kép fent) és az USB-re csatlakoztatható billentyűzettel máris egy nagyszerű netbook válik belőle. Amikor épp nem használod, egy elegáns mappának álcázza magát (kép alul).

ae160e410619b9d823f1466385cecade[1]

Kapcsolódó termékek:

Point of View Tablet PC 7" LCD, 4GB, Webkamera

Point of View Tablet PC 7" LCD, 16GB, Webkamera

Point of View Tablet PC 7" LCD, 4GB, 3G, Webkamera, Trackball

Point of View angol billentyűzet és táska 7" TabletPC-hez

Point of View Tablet PC Tegra 10" LCD

Point of View angol billentyűzet és táska 10" TabletPC-hez