2011. február 8., kedd

Jönnek szépen sorban

coreiA Sandy Bridge termékkínálat szépen bővül. Az Inteltől egyre több processzor érkezik, az alaplapok között is válogathatunk már különféle szempontok szerint, a memória kínálat pedig szinte teljes, hála a Kingstonnak. Itt vannak az elmúlt napok újdonságai.

 

Az Intel processzor választéka szépen felhízott,  jelenleg három Core i5 és egy Core i7 modell kapható 1155 lábbal. A P67-es alaplapokba való motorok hamarosan igen változatos termékpalettát alkotnak, így új gép építése előtt igen csak meg kell gondolni, hogy a Core 2 Duo, a korábbi Core i vonal vagy az új modellválaszték mellett teszed-e le a voksot. Az új processzorokkal együtt érkező P/H67-es chipkészlet előnyei és a nem vészes árkülönbözet miatt az új család szerintem hamar teret hódít magának.

CPU1551G1INTI52400BX[1]

A második generációs Intel Core i5-ös processzorok fő erőssége az Intel Turbo Boost Technology 2.0-ás verziója ami dinamikusan változtatja a processzor működési frekvenciáját a CPU hőmérséklete és az igényelt teljesítmény  szint szerint. A korábbi Core i motorokból ismerős Smart Cache az egyes processzor magokhoz úgy szervezi a szabad cache memóriát, hogy a terhelés függvényében csökkenjen a várakozás, ezzel persze növekedjen a teljesítmény. Így minden mag nem egy fix, hanem egy dinamikusan változó cache memóriával gazdálkodhat a teljes 6 MB-ból, ami a négy utas multitaskingot nagyban erősíti. Az AES titkosító algoritmus hardveres támogatása főleg az üzleti szektor számára jelent teljesítmény növekedést. A teljes  termékválaszték főbb paraméterei:

image

 

Az Intel Hyper-Threading Technology a Core i7 nyolc feldolgozó szálas processzorokat erősíti, melyek ennek megfelelően megnövelt 8 MB-os dinamikusan megosztott cache memóriát tartalmaznak. Ezekbe a processzorokba egy 3D-s HD grafikus kártya is beköltözött, ami az eddig ismert Intel HD Graphics megoldásoknál háromszor gyorsabb. A processzorba integrált grafikus chip a különálló VGA kártyát megspórolva költséghatékonyabb, ennek ellenére a legtöbb 3D-s vagy HD igénynek megfelelő teljesítményt képes nyújtani a 32 nm-es technológiának és a közös, osztott cache memóriának köszönhetően. Az Intel új megoldására optimalizált játékok között található (a teljesség igénye nélkül) a Starcraft II: Wings of Liberty, a Need for Speed World vagy a Civilization V. A modellválaszték ebből áll össze:

corei7

 

A Kingston az új processzorokhoz és alaplapokhoz már tesztelte a memóriáit és bátran ajánlhatjuk a Core i7, Core i5 és Core i3 CPU-khoz és a H/P67-es alaplapokhoz őket. A ValueRAM két csatornás DDR3 memóriái, amelyek 1066 MHz és 1333 MHz sebességgel működnek, teljes mértékben használhatóak és megfelelőek az új alaplap kínálathoz. Az Intel által tanúsított memóriák kompatibilisek a második generációs Core i processzorokkal is. A magasabb teljesítmény igényekhez pedig a Kingston HyperX család két csatornás DDR3 memóriáit javasoljuk.