2011. május 20., péntek

Akarsz egy Xbox-ot ingyen?

Sok találgatással kísérve, de elindul a program. Aki május 22. és szeptember 3. között vásárol egy új Windows 7 PC-t, kap egy 4 GB-os Xbox-ot ajándékba. Sejted azért, hogy nem ennyire egyszerű.

Az ajánlat teljesen egyértelmű: vegyél egy új Windows 7-es PC-t és kapsz mellé egy Xbox-ot. A kampány egyelőre az Egyesült Államok és Canada, majd Franciaország területén indul, de nem elképzelhetetlen - ha sikeres -, hogy Európa más országaira is kiterjesztik.

A lassuló vagy inkább haldokló PC eladásokat megdobhatja - főleg tekintettel az iskolai szünetre (és mondjuk az Halo Tournamentre május 28-án, stb.) - az ajándékcsomag, ráadásul az egyre sikeresebb Xbox 360 eladási statisztikáiban is jól mutatna egy hirtelen fellendülés. A bennfentesek sejteni vélik, hogy egy új Xbox változat bevezetése előtt próbál a Microsoft megszabadulni a készletektől és egyben a figyelmet az Xboxra irányítani.

Az akcióba részt vevő számítógép a Best Buy vagy az MS Store kínálatában lesz megvehető 699 amerikai dollárért, az Xbox értéke pedig 199 dollártól indul. Érdemes figyelni, hogy egy ilyen promóció eljut-e hazánkig is. Franciaország nincs is oly távol.