2011. január 25., kedd

Androidos Tablet

PLMPDACOLTABTEGRA10[1]Világbetegség az internetfüggőség. A smart telefonok enyhíthetik a tüneteket, de a kis képernyő más bajokat, például fokozott feszültséget okoz, ha nem telefonra optimalizált anyagokat, mondjuk filmet vagy weboldalakat nézünk rajta. Kitalálták hát a Tablet PC-t, ami már-már egy netbook képességeivel rendelkezik - a képernyő méretét tekintve biztosan - megőrizve az okos telefonok praktikusságát, gyorsaságát és első sorban az érintőképernyő nyújtotta egyszerű kezelhetőséget. Nem is csoda, hogy robbanás szerűen terjedni is kezdett ez az új mobil eszköz.

 

A Point of View villantott elsőként nálunk a  Tablet PC-jeivel. Egy hét és egy tíz colos modellt vettünk tőlük abból a célból, hogy a kis méretet vagy a nagyobb képernyő nyújtotta előnyöket keresi valaki.  Az Android operációs rendszere szinte naponta több száz alkalmazás jelenik meg, amivel színesítheted, bővítgetheted a Tablet PC-d tudását, megunhatatlan elfoglaltságot vásárolva ezzel magadnak, nem is beszélve a beépített MKV lejátszóról.

PLMPDACOLTABTEGRA10[1]

Ha el tudsz szakadni a Windows fogságából és egy gyors, bárhol használható (ahol van wifi) internet képes eszközre van szükséged, akkor biztosan a Tablet PC-re vártál eddig. A multimédia világa kerül a zsebedbe, fotók, filmek és zenék. Ezen kívül hasznos és néha haszontalan alkalmazások sora, de lesz Skype hozzáférésed, nem maradsz le a Facebook és Iwiw zsongásáról, vagy a Twitter csiripelésről, hogy néhány népszerű lehetőséget említsek.

PLMPDACOLTABTEGRA10_1[1]

A Point Of View 7 colos változata Rockchip 2828 ARM11 processzorral működik 600 MHz-en. Sokunknak ennél többet mond, hogy a képernyője 800x480 pixel felbontású érintőképernyő. Belső memóriája 2 GB, plusz 4 GB flash memória áll még az alkalmazások rendelkezésére. Operációs rendszerként a Google Mobil OS Android 2.1 változatát találod meg rajta. Csatlakozók tekintetében mikrofon és fejhallgató, valamint USB 2.0 port a kínálat, amiből választhatsz. MicroSD kártyát használhatsz a kártyaolvasójával. A fejhallgatón kívül a saját, beépített 2x1 W-os sztereó hangszórókat is megszólaltathatod, a TPCMP lejátszó AVI, MOV, MP4, ASF, WMV, WMA, 3GP, M4V, M4A, MPG, MKV, SWF, FLV és MP3 fájlformátumokat ismer fel..A gyári adatok szerint kb. 4 és fél órát tudod használni egyetlen feltöltéssel.

ebf9ff3539e8dc9eca38b4e87d21a659[1]

A 10 colos változat való az igazi Full HD (1080p) multimédiás felhasználásra, egyrészről a 1024x768 pixeles felbontás miatt, másrészről az eszközön található HDMI csatlakozó jóvoltából. A Point Of View Tegra ARM Cortex A9 1 GHz processzora mellett a most úgy felkapott NVIDIA Tegra lapkakészlettet (Tegra 250) használja. 512 MB DDR memóriánk és 512 MB NAND tárolód van a programok és a Google Android 2.2 operációs rendszer számára. A Tegra az extra HDMI porton kívül, hogy  még egy 1,3 MPixeles webkamerával is felszerelt.

PLMPDACOLTABTEGRA10_2[1]

Mindkét modell esetében a wifi hálózathoz 802.11 b vagy g csatolóval kapcsolódhatsz. Így mindig a kezed ügyében vannak az emailjeid, könnyedén kapcsolatba léphetsz az irodával, bármikor felugorhatsz a kedvenc social media felületedre a barátaidhoz vagy a családtagjaidhoz. A termékekhez 24 hónap jótállást kapsz. Ezek a készülékek opcionálisan bővíthetők 3 G modemmel, de hamarosan a beépített 3G-s változat is megérkezik.

Kapcsolódó termékek:

Point of View Tablet PC 7" LCD, 16GB, Webkamera

Point of View Tablet PC 7" LCD, 4GB, 3G, Webkamera, Trackball

Point of View Tablet PC Tegra 10" LCD

Point of View Tablet PC 7" LCD, 4GB, Webkamera