2011. május 16., hétfő

Az NVIDIA bejelentette a GeForce GTX 560 rajtját

Az NVDIA hivatalosan is megerősítette, hogy május 17-én kereskedelmi forgalomba kerül a GeForce GTX 560. Az NVIDA hivatalos Youtube csatornáján az új kártya megnézhető munka (játék) közben is.

A Youtube kisvideó ízelítőt ad három soron következő - az NVIDIA-val közösen fejlesztett - és már nagyon várt játék és a GeForce GTX 560 (nem a GTX 560 Ti!) találkozásáról. Az új grafikus kártya lenyűgöző 3D teljesítménye a Duke Nukem Forever képsorain ejt ámulatba. Az NVIDIA PhysX az Alice: Madness Returns alatt mutathatja meg mire is képes az új GPU-val. A harmadik teszt a felbontást teszi próbára a Dungeon Siege III-mal.

Hivatalosan csak május 17-én, reggel 6 órakor (PDT idő) kerülnek ki az NVIDIA honlapjára az új GTX 560 specifikációi ajánlott órajelekkel és árakkal, de egyes hardver gyártók már szivárogtattak ki adatokat a saját applikációjukról, így például a Palit és az MSI.

Az NVIDIA a Valve hardver felmérésére alapozza a felfokozott várakozást az új kártyájával szemben. E szerint a felmérés szerint a játékosok zöme még a 2008-as fejlesztésű GeForce 9800-asokat (vagy még öregebb kártyákat) nyúzza a modernebb játékok alatt is. A válaszadók 21 százaléka 1920x1080 pixeles felbontás mellet játszik.

A  nagy felbontású (1920x1080) monitorok árának zuhanásával a HD játékok iránt egyre nagyobb a kereslet, már nem akarunk kompromisszumot kötni a felbontás és a teljesítmény között. Az NVIDIA ennek az igénynek a kielégítésére tervezte a GTX 560-at.

A piacon levő, árban a GTX 460 és GTX 560 Ti közé pozícionált új grafikus megjelenítővel az NVIDIA a azokat a játékosokat célozza, akik folyamatos játékélményre vágynak HD felbontásban a legfrissebb játékokkal is, valamint kipróbálnák GPU igényes NVIDIA 3D-t is.

Két GTX 560 kártyával 5760x1080 pixeles felbontásban is játszani tudunk majd NVIDIA térhatás javító technológiája (Surround) mellett.

A mellékelt videóban látható játékok az alábbi konfiguráción futnak:

Alaplap: ASUS P8P67 WS Revolution
CPU: Intel Core i7 2600K @ 3,4 GHz
RAM: 8 GB DDR3 1333MHz, 9-9-9-24
Operációs rendszer: Windows 7 64 bit

Duke Nuke Forever
Bekapcsolt 3D módban minimum 35 fps sebességgel játszható 1920x1080 pixel felbontás mellett. A teszthez az OPL (Optimal Playeble Settings) beállítását használták. A HD felbontás mellett a virtuális 3D-s játékok jelentik a következő nemzedéket, az NVIDIA kész és komplett technológiát nyújt ehhez.

Alice: Madness Returns
A június 14-ére várt megjelenésű játék jelenleg az egyik leglátványosabb PhysX effekteket produkálja majd. Olyan részletességű és realisztikus látványban lesz részünk az Electronic Arts játékában, ami más, öregebb grafikus kártyákon kivitelezhetetlen. Egy teljesen új játékot kapunk bekapcsolt PhysX mellett, mint nélküle.

Dungeon Siege III
Észak Amerikában a következő hónap második felében megjelenő játékkal a textúra részletességét, a környezetünkben megjelenő tárgyak valóságosságát, a játékost körbe vevő táj kidolgozottságát reprezentálják. A karakter részletessége oly mértékű, hogy a mozgásán látható az is, hogy közeledik vagy éppen távolodik a néző szemszögéhez képest.

A játékokról képek és a legfrissebb információk megtalálhatók az NVIDA GeForce GTX 560 honlapján: http://www.geforce.com/#/News/articles/560-game-previews