2011. január 26., szerda

E-book olvasóink

ENTAVDMOBALCORPOET2GBL_1[1]"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." (Mark Twain)

 

Emlékszem még, amikor az iskolai könyvtárba 1 Forintért lehetett tagságit váltani. Ekkor halom szám hoztam haza az ifjúsági regényeket,  Gárdonyit, J.F. Coopert, Vernét és még sok mindent mást. A világ ezen részén akkor még nem volt internet, a TV sem minden nap, így a művelődés egyik lehetősége az olvasás volt. Manapság az írni és olvasni tudás már nem annyira fontos - sajnos tapasztaljuk nap mint nap -, főleg az, aki autót is vezet. De ne búslakodjunk ezen, bízzunk benne, hogy az olvasni akarás és szeretet nem halt ki még a bolygónkról.

A diákkorom könyvárai ma már múlté, szép emlék csupán, a legfrissebb könyvek sajnos nem a tíz forintos kategóriába vannak, sőt! Így az olvasni szeretés, lássuk be, hogy luxus szórakozássá vált. Eme szívfájdalmunkon enyhíthetnek az e-könyvek, amelyek a gutenbergi változatokhoz képest töredék áron beszerezhetőek. A digitális könyvek monitoron történő olvasását nem ajánlom senkinek, fárasztó és élményromboló, inkább e-book olvasót vegyél e helyett.

ENTAVDMOBMYEBOOKMAE7[1]

Az e-book olvasó ára már nyolc-tíz elolvasott irodalmi alkotást követően is megtérülhet attól függően milyen forrásból szerzed be az olvasnivalódat és itt a hangsúly bizony a forráson van. Mindegy, nem is erről szertettem volna elmélkedni, hanem két profi e-book olvasót ajánlani. A nagyobb felületet kedvelőknek a MyEbook 7 colos (800 x 480 pixel) TFT paneljét kínálhatom. Nyilván köztudott, hogy az e-book formátumokon kívül képet (JPEG, BMP, GIF) és videót (WMV, RM, AVI, RMVB, 3GP, FLV, MP4, DAT, VOB, MPG, MPEG, MOV) is meg tudunk jeleníteni a TFT kijelzőn, valamint zenét (MP3, WMA, FLAC, AAC, WAV, OGG) lejátszani, például a fejhallgatón.

ENTAVDMOBALCORPOET2GBL[1]

A MyEbook 2 GB-os memóriája microSD kártyával tágítható, magát az eszközt akár 10 órán át használhatjuk aktívan. A kisebb méretet igénylőknek 5 colos, színes kijelzőjével az Alcor Poet a megfelelő választás. Magyar menüs, képnézegető, zenelejátszó funkciója mellett 720p-s videókat is megnézhetünk vele. A kártyaolvasó mellett USB csatlakozónk is lesz. Az intelligens kis készülék felismeri, milyen pozícióba forgatjuk (G-szenzor) és annak megfelelően forgatja el a képernyőn látható tartalmat is.

Szóval ne mondjunk le a filmek és az internet mellett az olvasás élményéről!

 

Kapcsolódó termékek:

Alcor Poet 5" E-book olvasó 2GB

MyEbook 7" E-book olvasó