2011. május 16., hétfő

Facebook: Dislike gomb - vigyázz átverés!

A Facebook-on egyre népszerűbb - egyre nagyobb mértékben terjed - a Dislike gomb, ami nem valódi Facebook szolgáltatás, hanem egy átverés. Ha kipróbálod, csúnya vége lehet!

Pont úgy néz ki, mint egy nemrégen hozzáadott valódi Facebook funkció, de nem az. Ha rákattintasz az Enable Dislike Button linkre, akkor feljön egy oldal, ami részletesen elmagyarázza, mi a teendőd, hogy a Dislike gomb a te fiókodban is megjelenjen a hírfolyamban.

fb-dislike-button[1]

A kattintás azonban nem a várt eredményt fogja hozni, ugyanis ilyen új funkció még mindig nincs a Facebook-on. Amint bemásolod az javascrip-tet a böngésződbe, szinte azonnal végig spammelted az összes ismerősöd üzenőfalát a nem kívánatos Dislike gomb spammel.

dislike-button-address-bar[1]

A felmérések alapján az átverés jól működik, egyre több felhasználói fiókban jelenik meg az Enable Dislike Button link. A kérdés már csak az, hogy mi ennek a kampánynak a célja, mi lesz a következő lépés? Azaz mi történik, ha már a hírfolyam része a Dislike gomb és arra valaki később rákattint?

A Facebook-on valószínűleg sohasem lesz ilyen gonoszkodó nem-szeretem gomb, azonban a spammelők rendszeresen visszatérnek az ötlettel, hogy a Dislike lehetőségét is felkínálják a gyanútlan felhasználóknak.

Forrás: Sophos