2011. május 20., péntek

A hét egyik legjobb fogása

i_MON.22LCWTVA293[1]Valójában újra feltaláltuk a spanyolviaszt, mert a TopView monitorok már szerepeltek a híreinkben, de most újra a raktárunkba került egy szállítmány, ennek apropóján jutott eszembe valami.

 

Sok kollégámat látom - mondjuk így - küzdeni a sok megnyitott ablakkal a Windows asztalán. Kapcsolgatnak egyikből a másikba: raktár program, a weboldal admin felülete, a böngésző, a chat és nem is tudom felsorolni, hogy mi minden még. Aki egérrel szeretne boldogulni ezek között a futó alkalmazások között, az elveszett, az ALT-TAB és kombinációja pedig inhüvely gyulladáshoz vezethet, ha még nem vezetett eddig.

MON.22LCWTVA293_1[1]

Én már áttértem erről egy sokkal kényelmesebb útra, néha különcnek is néznek emiatt, de nem zavar. Akit sikerül már rábeszélnem a "vallásomra", az pedig boldogabb ember lesz. Miről is van szó? A több monitoros munkáról. Van egy nagy monitorom - kinek nincs még? - amin a napom nagy részében dolgozom. Ezen futnak a "fő" dolgok, ez tud mindent, amit egy komoly monitornak tudnia kell. Ez olyan, mint a céges autó: legyen elegáns, hivalkodó és nagyon jó.

 

És van egy második, kisebb monitorom, ami amolyan családi autó kategória. A 19 coloson a Skype fut, a hírolvasó és egyéb olyan segédablak, amire csak rápillantok. Ezen elolvasom a híreket, üzeneteket, levelezek, böngészek a weben. Tehát semmi extra. Már hallom a hangokat: luxus! Nem, ez nem az: kényelem.

MON.19LCWTVA993[1]

Ha a TopView két új monitorát tekintjük, akkor láthatjuk, nem luxus ez, hiszen egy átlagos grafikus kártya árában vannak. És már egy átlagos grafikus kártya is képes két monitorra két különböző képet tenni, a komolyabbakról már ne is beszéljünk. Még a játékok is lehetőséget adnak egy második monitorra - no itt már teljesítmény csökkenés léphet fel - amin kapcsolatot tarthatsz a többi játékossal és egyéb információkat olvashatsz a játékról, amolyan konzol képernyőnek használva. Ez nem azonos a kiterjesztett kétmonitoros játékkal, amikor a látószöget terjeszted ki a két monitorra, az más hardvert követel.

 

Szóval a második monitor nagyon sokra használható és bőven visszahozza az árát a megnövekedett használati élményben. És még egy szót sem szóltam arról, hogy egy olcsó 18,5 collos vagy 21,5 coll átmérőjű modern kijelző hányféle módon használható fel: biztosan örülne a gyerek, ha kapna egy új monitort tanuláshoz, netezéshez vagy lecserélheted az irodádban a 17 collos dinoszauruszok korából származó TFT-t egy újabbra. Kinek van még ötlete?

 

Kapcsolódó termékek:

ÚJ - TopView 18,5" A993 Wide LCD monitor

TopView 19" A1981wx Wide LCD monitor

ÚJ - TopView 21,5" A293 Wide LCD monitor

TopView 23,6" T2491wd Wide LCD monitor