2011. május 19., csütörtök

Kingston: Ismét letörtük a korlátokat

lowres_DTU30G2_32GB_angleOpenTop[1]A DataTraveler Ultimate egy USB 3.0-ás, kivételesen gyors pendrive. A Kingston azonban tovább fejlesztette és a legújabb technológiát építette bele. Ebből lett a Generation 2.

A Kingston DataTraveler Ultimate G2 jobb energia menedzsmentet kapott és a legfrissebb technológiát is, így most ő büszkélkedhet a leggyorsabb pendrive címmel a Kingston kínálatában.

lowres_DTU30G2_angleClosedBottom[1]_H

Az USB 3.0 valódi sebessége ilyen flash tárolókkal aknázható ki a legjobban, az adatátvitelre minden korábbinál kevesebbet kell várakoznod. A DataTraveler Ultimate G2 pendrive specifikációja szerint akár 100 MB/s sebességet is elérhetsz az olvasás, és 70 MB/s-ot az írás során. Összehasonlítás képpen, az olvasási ráta hagyományos USB 2.0 memory pen-ek esetében úgy 10-15 MB/s között van csupán.

lowres_DTU30G2_32GB_angleCapBackTop[1]

Az Ultimate G2 a korábbi változatnak megfelelően 16 GB, 32 GB és 64 GB kapacitással vásárolható majd meg. A native USB 3.0 portok esetén pedig rendelkezésedre áll az új energia takarékos megoldás is, azaz aktív és várakozó állapotban is csökken az eszköz áramfelvétele.

lowres_rp_GSUN_DTU30G2_32GB_FRONT

Az USB 3.0 pendrive visszafelé kompatibilis a korábbi USB 2.0 portokkal is, ekkor kb. 30 B/s írási- és olvasási sebességet érhetsz el.

lowres_DTU30G2_32GB_Top[1]

Az USB 3.0 azok számára előnyös, akik HD anyagokat, adatmentéseket, játékokat, Adobe fájlokat (Photoshop, Premiere, Light Room, AutoCAD fájlokat, filmeket és egyéb nagy méretű fájlokat szállítanak, mozgatnak a gép és a pendrive között.

Az első generációs Ultimate pendrive-ok gyártását az új G2 megjelenésével leállította a Kingston.