2011. május 17., kedd

Megjelent a Google Chrome 12

A Google böngészőjének 12-es verziója került béta állapotba a héten. Az új fő kiadásban javítottak a grafikai megjelenítésen, biztonságosabbá vált a böngészés és egy sor új adatvédelmi ellenőrzés érhető el.

A Google Chrome böngészőt 160 millió felhasználó használja. A rohamtempóban zajló fejlesztés jele, hogy a béta csatornában elérhetővé vált a 12-es fő verzió, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a 11-es változat átkerül a stabil csatornában és leváltja a korább 10-est.
A grafika terén újdonság, hogy elkészült a 3D CSS hardver alapú támogatása, mellyel a webfejlesztők egyszerűen, CSS-ben tudnak 3D hatásokat előállítani a weboldalakon. A 3D hatások megjelenítését pedig a számítógép grafikai processzora végzi, ami nagyban megnöveli az ilyen oldalak megjelenítését.

A gyengén látók és a vakok számára nélkülözhetetlen alkalmazás a képernyő tartalmát felolvasni tudó vagy Braille írássá konvertáló szoftver, mint például a JAWS, NVDA vagy a VoiceOver. Az új Chrome-ban javítottak az ilyen szoftverekkel való együttműködésen.
Egy lépéssel tovább fejlesztették a Biztonságos böngészés technológiáját. Azon túl, hogy védelmet nyújt a rosszindulatú programok és az adathalász oldalakkal szemben mostantól figyelmeztet minket a böngésző bizonyos típusú rosszindulatú fájlok letöltése előtt. Ehhez ugyanazt az algoritmust használja, mint amivel a káros website-okat azonosítja be a Google

A személyes adatok biztonságának növelése érdekében, az Adobe-bal együttműködve lehetővé vált, hogy a Flash Local Shared Objects (LSOs) által a gépünkön tárolt űrlapokat közvetlenül a Chrome böngészőből is törölni tudjuk. Erre eddig csak az Adobe weboldalán volt módunk.


Forrás: Google Chrome Blog