2011. május 30., hétfő

Ódzkodsz még az SSD-től?

Ha egy kicsit tartasz még az SSD-től, akkor a Gigabyte új Z68 alaplap készlete segít feloldani a kételyeidet. Ugyanis az új szettben az SSD már az új alaplapodon csücsül, hogy azonnal kipróbálhasd az Intel Smart Response Technology előnyeit.

A Gigabyte a most zajló Computex-en mutatta be azt a Sandy Bride processzorokhoz készített Z68-as alaplapot, amelyre gyárilag felkerült már egy SSD meghajtó. A Z68 chipset egyik nagy reményű újdonsága az SSD cache (Intel Smart Response Technology), amelynek lényege: a merevlemezen tárolt adatokat az SSD gyorsító tárazza és a rendszer onnan kapja meg azokat. Ezzel kb. négyszeres gyorsulás érhető el (PC Mark Vantage HDD test score) az alkalmazások működése során a csak HDD-s konfigurációhoz képest.

news1[1]

A most megismert csomagban egy Intel Solid-State Drive 311-es, 20 GB-os SSD tároló került a processzor mellé. Az mSATA csatlakozójú SLC (single level cell) SSD így azonnal lehetőséget biztosít az SSD cahce rendszergyorsító képességének kihasználására, további hardver beszerzés és installálás nélkül.

news2[1]A világ első SSD-vel integrált alap csomagja (iSSD jelöléssel) várhatóan június elején kerül a kereskedőkhöz. Mind a Gigabyte, mind az Intel nagy várakozással készült a debütálásra, reményeik szerint az összességében kb. 60 százalékos teljesítmény növekedés (PC Mark Vantage Suite alapján) felkelti a legtöbb felhasználó érdeklődését a Z68 alaplapok iránt.

 

A Gigabyte mSATA alaplapok:

GA-Z68XP-UD3-iSSD (SSD meghajtóval együtt kapható)

GA-Z68XU-D3
GA-Z68XP-D3
GA-Z68AP-D3
GA-Z68P-DS3

Az alaplap a Z68 másik újdonságát is nyújtja, a LucidLogix Virtu grafikus technológiája képes a CPU-ba integrált Intel HD 3000 grafikus processzor és a különálló grafikus kártya vagy kártyák közötti váltogatásra az alkalmazások grafikus igényének megfelelően. Így a konfiguráció fogyasztása drasztikusan csökkenthető a nem túl grafika igényes alkalmazások alatt.

2061[1]

Kapcsolódó cikkek:

Bemutatkozik a Z68 chip készlet

Z68 + SSD cache: nézd meg a saját szemeddel!

 

Kapcsolódó termékek:

Gigabyte Z68X-UD3P-B3 alaplap (s1155)