2011. május 10., kedd

Új zenei szolgáltatást indít a Google

A Google egy új zenei szolgáltatás tesztjét kezdheti meg a napokban, amely a felhasználók zenei könyvtárainak feltöltését teszi lehetővé a vállalat szervereire. A feltöltött zenei albumokat és számokat ezt követően – a Google-től megszokott módon – a világ bármely pontjáról elérhetjük, ahol van internet hozzáférés.

Az új szolgáltatás elindítását várhatóan a ma kezdődő Google I/O Fejlesztési Konferencia első napján jelentik be San Francisco-ban. Zahavah Levine, az új zenei szolgáltatás felépítéséért felelős egyik vezető a Google nevében már egy éve tárgyalásokat kezdett a négy nagy zenei kiadóval a szükséges licenc-ek megszerzéséért.

Úgy tűnik azonban, hogy tesztek még ezek a licenc-ek nélkül indul, hasonlóan a márciusban elrajtolt, felhő alapú Amazon megoldáshoz.

A béta állapotú szolgáltatás neve - a nem túl ötletes - Music Beta by Google lesz. A tesztelésben részt vevők a teljes személyes zenei könyvtárukat feltölthetik a saját zenei fiókukba, a fájlokat pedig bármilyen web alapú alkalmazással és eszközzel elérhetik majd.

Forrás: CNET News