2011. július 28., csütörtök

A Vista SP1 támogatása véget ért

Vannak félreértések, ezért érdemes kicsit részletesebben szólni róla. A Microsoft 2011. július 12.-én lezárta a Microsoft Vista SP1 támogatását, további javítások vagy frissítések nem jelennek meg hozzá. Ez az SP2-t azonban nem érinti.

Tehát nem a Microsoft Windows Vista támogatása szűnt meg ebben a hónapban, hanem a korábbi javítócsomag, az SP1 foldozgatása maradt abba. Aki megelégedéssel használta a Vistát, javasolt, hogy töltse le hozzá a jelenleg legfrissebb csomagot, az SP2-t.

Az operációs rendszer esetében ne kísértsük a sorsot, mindig használjuk a legfrissebb változatot. A többi program esetében is a nagyon javasolt kategóriába tartozik a rendszeres frissítés, de ez egy operációs rendszer esetében nélkülözhetetlen.

A laptopok között nagyon sok "vistás" géppel találkozunk, ma is volt nálunk egy. Szerencsére az új hardverek sokasága együttműködik ezzel a Windows kiadással, de már voltak problémák az SP1 kompatibilitásával. Driver programok telepítésénél néha kellett bíbelődni vele.

A Microsoft nem hagyhatta ki az alkalmat, hogy e jeles dátum apropóján ne méltassa a legkisebb gyermekét, a Windows 7 értékesítése az összes korábbi operációs rendszerhez képest a legnagyobb ütemben folyik, jelenleg 400 millió eladott licencen vannak túl.