2011. szeptember 30., péntek

Az Amazon első táblagépe a Kindle Fire

Szerdától, 199 amerikai dollár áron rendelhető az Amazon első tábla számítógépe, a színes kijelzős Kindle Fire.

A Kindle Fire a tartalomszolgáltatás új területeit nyitja meg a Kindle felhasználók számára. Az elektronikus könyvolvasó színes képernyőjén elérhetővé válik az Amazon Web Services, az Amazon Prime, természetesen az Amazon Kindle, újdonságként az Amazon Instant Video, valamint az amazon.com saját MP3 áruháza. Szintén böngészhetünk majd az Appstore for Android alkalmazásai között.

KO-aag-spin._V166735073_[1]

Miért használnánk a népszerű Amazon szolgáltatásokat más eszközön? Ezt a kérdést tették fel maguknak az Amazon marketingesei és egy Amazon stílusú táblagépet találtak ki nekünk.

KO-aag-movies._V167150629_[1]

Az Amazon Fire 7 collos képernyőjével a se kicsi, se nagy kategóriába tartozik. Érdekesség, hogy ugyanez a típusú IPS panel van az Apple iPad gépében is.

KO-aag-speed._V166939149_[1]

A Google Android operációs rendszer kétmagos processzoron fut. A webes böngészéshez az Adobe Flash támogatású, ultra gyors Amazon Silk böngészőt használhatjuk.

Talán sokan tudják, hogy az Amazon a világ egyik legnagyobb cloud szolgáltatója, nyilván ennek előnyét kár lett volna kihagyni. Felejtsük el a memóriakorlátokat, tároljuk a videókat, zenéket, programokat az Amazon felhőjében, és töltsük vissza őket akkor, amikor szükségünk van rájuk.

KO-aag-durable._V166939192_[1]

Legendák keringenek a neten az Amazon Kindle garanciális szolgáltatásairól. Lehet, hogy erre már szükségünk sem lesz, mert a Kindle Fire kijelzője kémiailag kezelt, 30-szor keményebb, mint a műanyag és 20-szor merevebb nála.

Az Amazon Whispersync technológiája mindenre emlékszik. Ha abbahagyjuk a filmet otthon a TV-n, akkor a Kindle Fire-n tovább nézhetjük, nem szükséges keresgélni a legutolsó jelenetet.

Sajnos ahogy ilyenkor lenni szokott, a terméket csak az USA-ban lehet megrendelni egyelőre, a szállításra pedig november 15.-ig várni kell.