2011. szeptember 26., hétfő

A Skype már támogatja a Windows 8-at

Az elmúlt két hét mozgalmas volt a Microsoft Windows háza táján a szeptember 12.-én kezdődött Microsoft Windows 8 Developer Preview bemutatkozó konferenciája miatt. A fejlesztők egy Samsung i5 alapú tabletre installálva kapták meg a következő Windows kiadást.

A Windows 8 Developer Preview kiadása szabadon letölthető a netről, a Build konferencia fizető résztvevői pedig egy tableten kapták meg ajándékba az új operációs rendszer fejlesztőknek szánt bemutató kiadását.

A Skype már másnap, szeptember 13-án letölthetővé tette az 5.5.0.117 verziójú frissítését, ami már támogatja a Windows 8-at. Mondhatnánk, hogy persze, hiszen a Skype Microsoft kezekben van, de az akvizíció nem zárult le: az Európai Únió antitröszt vizsgálata még hátra van.

A Skype mellett a Microsoft fejlesztgeti a saját kommunikációs platformját is, a Messenger-t leváltó Lync-et. Ballmer jelenleg nem is preferálja egyik vagy másik terméket, egyelőre mindkét szoftvert a saját piacán tervezik futtatni. A Skype - majd ha a redmontiaké lesz teljesen - be fog épülni az összes Microsoft termékbe, a Xbox-tól kezdve a Windows Phone-ig.

A Windows 8-ban pedig (valószínűleg) már számolnak a Skype-pal is, az előbb említett konferencia egyik prezentációjában a Windows 8 már hívásokat is tudott kezelni. Azt nem tudjuk, hogy a Lync vagy a Skype van e funkció mögött.