2011. október 2., vasárnap

A Chrome vírust tartalmaz! Baki vagy direkt?

Ismered a viccet? Nyuszika sétálva az erdőben találkozik az agresszív kismalaccal, aki képen nyomja egy palacsintával. Nyuszika megkérdezi: Malacka, ez direkt volt? Malacka válasza: Nem, Nyuszika, csokis.

Nos pénteken a Microsoft Security Essentials a frissítést követően egyszerűen kémprogramnak nézte a Google Chrome böngészőjét és törölte a merevlemezekről.

A MSE szerint a Chrome a PWS:Win32Zbot trójaival kártékonykodik a Windowsban, hát eljött az ideje, hogy megszabaduljunk tőle, csak úgy automatikusan. A Chrome ily módon történő likvidálása nem éppen elegáns eljárás.

Lett is reklamáció belőle bőven, majd hivatalos magyarázkodás: a hiba csak úgy 3000 felhasználót érinthetett és pár óra múlva javításra is került.

Érdekes felvetés talán, hogy egy automatikus frissítésre beállított program esetén – ilyen például a vírusvédelmi rendszerek többsége, így MSE is – pár óra alatt csak 3000 olyan gépen frissült volna, amelyen Chrome böngésző fut? Lehet, hogy ez a kritika az igazán övön aluli ütés a Chrome felé?

No, örüljünk annak, hogy a hiba javításra került és tovább használhatjuk a Chrome-ot az MSE mellett. Csak ez a kommunikáció … olyan “csokis”.