2012. március 27., kedd

Merevlemez mizéria


Minket, végfelhasználókat rendesen összezavart a múlt év októberi thaiföldi árvíz okozta merevlemez hiány. Persze nem ez a legégetőbb probléma az emberek számára a magas ár, csak akkor döbbennek rá, hogy mi történt, amikor HDD-t szeretnének vásárolni. Lassan az elérhető típus választék szélesedik, az árak csökkenésnek indultak, de a gyártói verseny, félő, hogy csak látszólagos marad.

A természeti katasztrófa a Western Digitalt, mint legnagyobb gyártót viselte meg a legjobban. A termelés szinte teljes leállása sok, az IT szegmenst érintő problémára rávilágított. Az egy földrajzi helyre, egyetlen országba koncentrált gyártás alacsony költségeit élvezzük, amíg van gyártás. Amint felmerül egy probléma, azonnal világméretű ellátási hiánnyal állunk szemben.

Sajnos merevlemez készítés java egyetlen érdekcsoporthoz, a WD-hez kapcsolódik ma már. Mondhatnánk, hogy sok márka létezik, Seagate, Hitachi, Samsung, de az üzletpolitikát a tulajdonosi érdekek fogják vezérelni, ez nem kétséges. A gyártók egyesítésével a kínálat egyre vékonyodni fog, csökken a verseny és ez nekünk fogyasztóknak nem jó. Erre itt van a legjobb példa, a jelenlegi áruhiány.

Valójában nem is a termékek minőségével, a típusválasztékkal van gondom, hanem a mögötte álló háttérrel. Vegyünk egy példát. A merevlemezekre már hosszú ideje 3 év garanciát kaptunk. A WD ezt - a termékhiányra hivatkozva - idén év elején két évre csökkentette, míg, ügye, az alacsonyabb szolgáltatásért az árak nem lettek kevesebbek. Az egy kicsit burkol áremelés ez, hiszen a termék élettartamára vetített költségeink emelkedni fognak.

Mit lép erre a többi gyártó, aki szintén a WD szárnyai alatt van? Valószínűleg a saját márkájával nem akar öngólt lőni a Western Digital és nyomást fog gyakorolni rájuk vagy így, vagy úgy. Ez jelentkezhet a minőségben, az árakban és végső soron a jótállási feltételekben.

Az sem látható számunkra, felhasználók számára, hogy a meghajtón belül milyen alkatrészek vannak pontosan. Valóban tudunk majd gyártót választani vagy csak egy nevet a matricán? Láttunk már ilyen összefonódást, amikor a Daewoo-ból lett Chevrolet, ami igen kiakasztotta a márka amerikai rajongóit.

A következő hónapokban, a gyártás felfutásával, reménykedhetünk egy enyhe árcsökkenésben, talán a tavalyi árak közelébe is kerülhetünk az év vége felé. De a régi márka és típusválaszték sajnos már nem fog visszatérni.