2012. május 19., szombat

Asrock Z68, P67 és H67 új BIOS az Ivy Bridge-hez

A világ egyik legnagyobb alaplap gyártója, az Asrock,  az összes P67, H67 és Z68 chip készletű alaplapjaihoz elkészítette az Intel új Ivy Bridge processzor családját támogató BIOS frissítését. Az Ivy Bridge a világ első, 22 nanométeres gyártástechnológiájú CPU-ja, amely a forradalmi 3D tranzisztorokból épül.Ezzel a BIOS update-tel újra versenybe szállnak a korábbi (Panther Point előtti) alaplapok azáltal, hogy a legfrissebb Intel motorokkal is működnek. A cross platform megoldás előnye, hogy úgy tudod a gépedet tovább fejleszteni a modernebb és energiatakarékosabb rendszer irányába, hogy nem kell mindjárt az egész PC-t kidobni és újat venni.

A korábbi alaplapoddal is használatba vehetsz egy harmadik generációs Core i processzort, majd később cserélhetsz egy 7-es chipkészletű lapra, ha akarod. A játékra használt gépednél csak folyamatos fejlesztésekkel lehet versenyben maradni, a platform váltás azonban hirtelen nagy kiadással jár.

Az processzor fejlesztésben az Intel most ahhoz a lépéshez ért, amikor az új technológia bevezetésre került és ilyenkor a hibák csökkentése érdekében a platform váltás jelentős egyéb újítással nem jár. Bár most kivételt tettek, az Ivy Bridge a korábbi grafikus processzor hibáit kijavítva egy új GPU-t, a HD 4000 sorozatot kapta meg.

Csak röviden átfutva, a P67-esek egyedi overlocking funkciókat, a H67 az integrált grafikus mag teljes használatát, míg a Z68 az összes funkció egybefogása mellett az SSD-s merevlemez híbrid kialakítását nyújtja.

A jelenlegi BIOS frissítés a Sandy Bridge és az Ivy Bridge rendszerek keverésével lehetővé teszi a költséghatékony, de mégis nagy sebességugrást a számítógép fejlesztésben.

Ha kedvet kaptál a Sandy Bridge alaplapod feljavításához egy új processzorral, akkor keresd fel az Asrock Download oldalát a P sorozatú BIOS frissítés letöltéséhez:

http://www.asrock.com/support/download.asp