2015. június 1., hétfő

Kíméld a csuklódat!

Az, hogy egeret használunk, nagyon fel sem tűnik, annyira megszoktuk már. Azonban az egér mozgatása a csuklót nagyon igénybe veszi. A Spire felmérése szerint hat emberből egynél biztosan káros elváltozásokat okoz. Az ilyen panaszokra gyógyír az ergonómia gyöngyszeme, az Archer I és Archer II függőleges egér.A Spire arról adott hírt tavaly az Archer I bemutatásakor, hogy tapasztalataik szerin egy a hathoz az esélye annak, hogy a sok egerezéstől bekattan a csuklónk, különféle idegkárosodásokat, ínhüvely gyulladást, RSI-t vagy carpalis alagútszidrómát szerezhetünk be. Aki megijedt ezektől, annak ajánlják az Archer függőleges egércsaládot.

Ezek a betegségek jellemzően íjászoknál jelentkeznek, ezért lett az új egér neve Archer. A Spire egére sokkal olcsóbb, mint a legegyszerűbb kezelés, ezért könnyen rákattanhatunk a különc egérkékre.

Az Archer a hagyományos vízszintes kéztartást és -mozgatás változtatja át egy kezünknek sokkal természetesebb függőleges helyzetbe. Megszünteti a kézfej, csukló, alkar és felkar együttesének folyamatos csavarásával felmerülő terhelést.

A gombok speciális elhelyezésével a tenyérre és az ujjakra nehezedő terhelést is csökkenteni lehet. Az Archer előnye a kivételes dizájn megoldás mellett, hogy a hasonló kézkímélő csodaegerekkel szemben szinte ingyen van.
Az Archer I és az új Archer II (ICE) között a jelentős különbség az, hogy az újdonságnál jobban megdöntötték a kéztartást, szinte már teljesen derékszöget zár be a tenyér az asztallappal. Párhuzamosan a hüvelykujj megtámasztására külön rész került kialakításra. A hagyományostól eltérő nagyobb gombok is az ergonómia része. A Back&Forward gomb a webböngészést segíti a felesleges egérmozdulatok csökkentésével. A DPI 1000 és 1600 között választható.
A Spire furcsa egereit azoknak ajánlhatjuk, akik apró mozdulatokat végeznek naponta sokszor az egerükkel, vagy naponta nyolc óránál is többet használják a rágcsálójukat.

Kapcsolódó termékeink:

Spire Archer I USB optikai egér fekete
Spire Archer II USB optikai egér fekete
Spire Archer Ice USB optikai egér fekete