2015. június 23., kedd

Olcsó, fiataloknak való okosmobil

A Doodgee gyártásában készülő mobiltelefonok árszintjük szerint a belépő kategóriát képviselik. Az árukat meghazudtolva azonban találunk bennük olyan egyediséget, amely vevőcsalogató lehet és a mobil értékét nagyban megnöveli. A fiatalos, sokszínű mobiltelefonok pont azt a piaci igényt fedik le, amely oly gyorsan változik, mint amilyen gyakorta jönnek ki az újabb és újabb telefon modellek.
Azon fiatalok, akik nem az edge kategóriás készüléket hajtják, hanem csak szeretnének egy mobilt, ami bírja a napi pörgős életet, nem néz ki rosszul és nem kerül több havi zsebpénzbe sem, nos, számukra egyre több olcsó kategóriás készülék készül. De mindegyikbe kell tenni valami extrát, hogy legyen mit villantani a haveroknak.
A Doogee Leo az oroszlán jegy alapján kapta a nevét, a dzsungel királyaként hirdeti a magabiztosságot. Egyik erénye, hogy sokféle színben megvehető. A készülék átlagos hardvere a szokásos okostelefonos felhasználáshoz mért teljesítményre képes, nem lesz hiányérzetünk vele.
Kompakt és strapabíró készülékről van szó. A színes hátlap gumirozott és a készülék sarkaira leérve védi a mobilt a leesésektől. Egy átlagos mobiltelefon 50-80 cm-ről leesve már sérülhet, a Leo 1,5 m-ig bátor és ellenálló. A gumirozott hátlap biztos fogást nyújt még izzadt tenyérrel is.
A gumiborítás felületének kialakítását úgy tervezték, hogy a készülékházban keletkező hőt minél hatékonyabban el tudja vezetni, a mobil ne forrósodjon fel a folyamatos használat mellett sem. A 4,5 hüvelykes kijelző modern IPS panel, nyári fényviszonyok mellett is kellemes, jol olvasható képe van.

Az MT6582-es központi egység mellé 1 GB memóriát tett a gyártó, így a középkategóriás chipset elegendő rammal kezelheti az appokat majd. Ebben a telefon kategóriában a sebességgel nem fog a telefon tulajdonosa szégyenkezni.

A Doogee Leo 4.4-es Androidot futtat. A telefonon két kamera, egy 5 Mpixeles hátsó és egy 1.3 Mpixeles előlapi található. A mobil BAK akkumulátora nem túl nagy, de így is akár két napos folyamatos rendelkezésre állást tud biztosítani.
A Leo telefonzár feloldása nélkül is megérti a kézmozdulatokat, számos alkalmazás indítható el így. Egy másik feature, hogy a bejövő hívás esetén a telefont csak a fülünkhöz kell emelni, felismer minket és már kapcsolja is a hívót. Ilyen és hasonló funkciók más telefonokon is található, nyilván örül az emberfia, ha olcsóbban jut hozzájuk.
Talán sikerült felkelteni az érdeklődést, hogy szétnézzünk a gyártó többi készüléke között is. A Voyager2 DG310 az LG szupervékony, 0,55 mm vastag és 5 hüvelykes, karcálló kijelzőjével készülő négymagos telefon. Erős, gumirozott hátlapja van neki is és beépített GPS vevővel bővebb a tudása.
A fantáziadús formatervezés remekműve, a Valencia2 egy érdekes megoldással átalakítja a mobilhasználatuodat: a hátlapon található érintőpanellel böngészhetsz a weben vagy lőhetsz egy fotót. A HD felbontású készülék professzionális kézírás felismeréssel rendelkezik. A négymagos mobilra előre 8 MP hátulra 13 MP kamera került.
Fenséges érzés kézbe venni az Iron Bone alumínium-zink keretes, bőrbevonatos csúcskészüléket. Számítógép vezérelt CNC marógépekkel készül a készülékváza, amelybe nyolc magos processzor, tartós BAK akkumulátor és hátoldalára 8 MP okoskamera került. A HotKnot file transfer technológiával két készülék között a képernyők összeérintésével lehet fájlokat átvinni, WiFi nélkül.

Doogee okostelefonok: Doogee