2015. június 29., hétfő

ASUSTOR NAS App Central: új fejlesztések

Átfogó fejlesztések érkeztek az egyes ASUSTOR applikációkhoz az App Central-ba. Egy új SoundGoods verziónk van, megújult a Photo Gallery és a Surveillance Center is, amely immáron már 24 kamerát képes kezelni párhuzamosan, egyúttal a felhasználói felületeken is csiszoltak a fejlesztők.


Az ASUSTOR NAS együtt, egymással párhuzamosan fejleszti a hardvert és a szoftvert, ezzel tud mindig lépéselőnyre szert tenni a versenytársaihoz képest. A versenytársakat és azok képességeit pedig Mr. Shawn Shu és csapata jól ismeri, hiszen ő építette fel őket, mielőtt az ASUS szárnyai alatt belekezdett az ASUSTOR bizniszbe.
A fejlesztések pedig gőzerővel folynak, elég nehéz csak lépést is tartanunk velük. A közeli jövőről gyorsan pár szót ejtve: a következő hónap elején megrendezésre kerülő Computexen mutatkozik majd be az AS61 és az AS10 sorozat.

Az AS61 az Intel legújabb és igen erőteljes Braswell processzorára épül, 2 nagy sebességű Ethernet porttal és 4 GB bővíthető memóriával. A megerősített vas 4K/2K videók lejátszása mellett több feladat párhuzamos ellátásában is jól fog teljesíteni, kiváló adatátviteli sebesség mellett.

Az AS10 lesz az "olcsó" NAS kategória. A versenytársak belépő termékeit célba vevő sorozat Marvell platformra építkezik és a privát felhasználók felhőtárolójának, központi adattárolójának lesz alkalmas, egy igen attraktív külsőbe csomagolva.

Az új ADM 2.4 rendszerhez megújult számos applikáció is és a közeljövőben további új funkciók várhatóak még. Az AiVideos mobile app támogatja a Chromecast-on keresztüli multimédia streaming-et. A NAS-on tárolt médiát a Chromcast-on keresztül a nagy képernyős TV-re lőhetjük át úgy, hogy a mobilon az AiVideo app lesz a távirányítónk hozzá.

A Surveillance Center frissítése újdonságként az ASUS kamerákat is támogatja és már 24 kamerát képes egyszerre kezelni, egyelőre, mert úgy tudjuk a következő verzió már 40-et. A felhasználó által megszabott erőforrás engedélyek és szabályok biztonságosabbá teszik a hozzáféréseket.

A Photo Gallery kezelni tudja a RAW képeket és támogatja a videók feltöltését és lejátszását. Egy új gomb jelent meg benne, amellyel a bélyegképek frissíthetőek. Hamarosan az App Central-ba költöznek a OneDrive és a Syslog Server applikációk is.