2015. július 12., vasárnap

A 4K videóhoz gyors memóriakártya és sok hely kell

A nyaralási szezon épp most indul csak be igazán. Így épp időben érkeznek meg a Kingston extra gyors SD memóriakártyáiból a 128GB-os és 256GB-os változatok. Ezek kellenek a nagy felbontású képeket és akár 4K2K videókat készítő eszközeinkbe. A legemlékezetesebb pillanatokat a kártyacsere gondja nem fogja elrontani.

A Kingston UHS-I U3 kategóriás memóriakártya sorozata 9-szer gyorsabban olvas és 8-szor hamarabb végez az írással, mint egy szokásos Class 10 osztályú memória kártya. A 90MB/s olvasási és majdnem azonos, 80MB/s írási sebességgel bőven túlszárnyalja a 4K2K videók rögzítéséhez és lejátszásához szükséges 30MB/s sebességet.
Ez a kártyacsalád eddig 16GB, 32GB és 64GB tárterülettel készült, de az egyre csak hízó digitális felvételeinknek sokkal több helyre van szükségük. Hogy ne a kártyacsere rontsa el a legjobb pillanatokat, gyártásba kerültek a 128GB-os és 256GB-os SDXC kártyák is, ezekkel fellélegezhetünk és bátran nekilódulhatunk a nyaralásunknak.
Az UHS-I U3 memóriakártya sorozat kiválóan megfelel D-SLR és D-SLM kamerákhoz és 4K camcorderekhez. Hamarosan széles körben elterjedtek lesznek a 1080p feletti felbontással rendelkező képrögzítők, amelyek ultraHD (2160p), 3D vagy 4K videókat képesek kártyára írni. Egy USB 3.0 kártyaolvasóval a nagy(?), inkább extra nagy felbontású digitális TV adások is tárolhatók rajta.
A merevlemezeket megszégyenítő sebesség lehetővé teszi, hogy a képeket akár közvetlenül a kártyán szerkesszük, de a le- és felmásolás is a gépünk merevlemezén megszokott idő alatt fog megtörténni. A profi fotósok által készített hatalmas RAW file-ok számára szintén ideális egy ilyen új, nagy tárhelyű Kingston UHS-I U3 SDXC (SDA3) memóriakártya.