2015. július 10., péntek

A szemed legyen ott mindenhol!

Élő képet tudsz bárhonnan közvetíteni vezeték nélküli kapcsolattal a hordozható Goclever Eye kamerával. A kamerát még felrögzíteni sem kell, megáll ő a saját lábán. Könnyen arrébb teheted, áttelepítheted, a wireless technológia miatt a vezeték sem gátol ebben. Szemmel tarthatsz bármit, akkor is, ha nem vagy ott éjjel és nappal. Bő funkciók: mozgás- és hangdetektor, valós idejű beszélgetések és távirányítás.
Rendkívül gazdag funkciókínálata van a Goclever Eye mobil kamerának. Ötletes megoldás, hogy megáll a saját lábán. Bárhova letehető fúrás-faragás nélkül és egy mozdulat, hogy egy újabb helyre tehesd. Ideiglenes megfigyeléshez alkalmas, például a gyerekek távoli felügyeletére, mondjuk egy szülinapi parti során. De akkor is praktikus, ha semmiképpen sem akarod szétfúrni a szobád vagy irodád.

A kamera szokásos Wifi vagy LAN kapcsolaton keresztül (P2P, WiFi, LAN) szolgáltatja az élő képet, amelyet nyilvánvalóan rögzíthetsz is. A távoli video stream mellett rendelkezésre áll egy kétirányú hangkapcsolat is, így beszélhetsz a kamera előtt állóval vagy csak hallgathatod a gyerekek zsibongását, esetleg felügyelheted az alvását.

A kamerához kapott szoftverrel a kamera a távolból vezérelhető. A hangkapcsolaton túl elforgatható vízszintes irányban 355 fok terjedelemben, gyakorlatilag körbe tudsz vele nézni. Vertikális irányban 80 fokban megdönthető a kamera, ha a felszerelés úgy sikerült, hogy ez szükséges lenne.

A lencse körül 12 IR dióda szórja az infrafényt, kb. 10 méter látótávolságot biztosítva a teljes sötétben. A beépített mozgás- és hangdetektorhoz mobilos riasztás rendelhető, ha bármi nesz vagy mozgás történik, a telefonodra érkezik az értesítés.

A Goclever Eye négy különböző eszköztípussal használható. Androidos és iOS mobiltelefonokkal és tabletekkel, valamint Windows operációs rendszerű számítógépekkel.

A táblaszámítógépre vagy mobiltelefonra letöltött applikáció teljes funkcionalitást nyújt. Elérhetőek a kamera beállításai, távolról vezérelhető, kommunikálhatsz rajta keresztül és a videófolyam vagy a képek az SD kártyádra rögzíthetőek.

A kamera talpán számos csatlakozót találunk: a külső és lecsatolható WiFi antennához, LAN portot, riasztó csatlakozókat, akár 64 GB-os kártyát is kezelő microSD kártyaolvasót és az audió portot. A kamerával HD 720p videó 25 fps sebességgel és H.264 kódolásban készíthető. A csomag tartalma: töltő, antenna, LAN kábel és falra rögzítéshez előkészítés.