2015. július 6., hétfő

Gyönyörű szép Zalman házak érkeztek

Tágas, jól szellőztethető és mindemellett gyönyörű szép Zalman számítógépházaink vannak. A gamer gépeknek vagy a nagy teljesítményre hangolt konfigurációknak szükségük van folyamatosan friss, hűvös levegőre. Nos, a Zalman házai optimizált légárammal biztosítják ezt, amelyet egy rakás ventilátor beépítésével tovább fokozhatsz.

Öt darab hatalmas 120 mm-es ventilátort a házban már elég lesz? Ha még mindig nem, akkor tegyél bele nyolcat. A Zalman számítógépházai közül választhatsz a kinézet alapján elegánsat vagy agresszívet, de választhatsz extra hűtési képességű, jól átszellőztethető változatot is.
Minden Zalman házban a légáramlat útja precízen megtervezett és megfelelően optimizált. A házakba szerelhető nagyméretű (120-200 mm) ventilátorokkal a hűtés hatékonysága tovább fokozható. A ventilátorok forgási sebessége modelltől függően kézzel vagy egy vezérlőpanelről előre beállított séma szerint teljesen automatikusan változtatható. A látható hűtőrácsok mögé beépített világító ventilátorokkal a házak egyébként is lenyűgöző látványa tovább fokozható.
A mid tower kategóriás H1 egy igazi nagyágyú a hűtéstechnikában. A ventilátorok a ház tetején található kezelőpanelről vezérelhetők kézi vagy automatikus módban. A ház felső részén levő kopoltyúk futurisztikus benyomást keltenek, amikor felnyílnak a két darab 120 mm-es ventilátorról, hogy szabad utat adjanak a levegőnek a 168 x 318 mm-es nyíláson keresztül.
A keresztirányú légáramlatot az előlapra szerelt 200 mm-es és a hátoldalra épített 120 mm-es ventilátorokkal biztosíthatjuk. Az előlapi ventilátor egy diszkréten résre nyitható spaletta alatt fog megbújni, semmi akadálya, hogy emögé egy kéken világító pörgőt szerelj.
A Zalman H1 ház szellőzőnyílásain beáramló levegőt porvédő filterekkel szűrhetjük meg. Az oldallapra pedig egy nagy átlátható akril panel került, hogy láthatóvá váljon milyen gamer cucc lapul belül. A H1 felszerelhető dual radiátoros vízhűtéssel, az építjezéshez pedig belül hatalmas 370 x 472 mm szabad hely van a meghajtók és a ventilátorok által elfoglalt helyet nem beleszámítva.
Az R1 modell család minimalista megjelenésű, de a szálcsiszolt felülettel és tört élekkel nagyon exkluzív. A ház belseje zajcsökkentő réteggel van ellátva és levegőszűrőkkel védekezhetsz a beáramló por ellen.
Az R1 házba öt darab 120 mm-es ventilátort építhetsz be, amelyek forgási sebességét a nyitható előlap mögé rejtett kapcsolóval kézzel változtathatod. A ház tetején kényelmesen elérhető helyre kerültek kivezetésre az USB és audió konnetorok, valamint a kapcsoló és reset gombok.
Az R1 oldala is betekintést enged a gépházba. A VGA megfelő hűtése érdekében egy ventilátor tartó sín kerülhet beépítésre, amelyre a ventilátor többféle dőlésszögben felszerelhető. Így a VGA hűtése a lehető legjobb lehet.
A Zalman Z11 Neo ház két oldalán hatalmas légbeömlő nyílások vannak, amelyek igen agresszív formát kölcsönöznek majd a gépednek. Összesen nyolc darab 120 mm-es ventilátor kerülhet ebbe a házmodellbe, kisebb szélvihart kavarhatunk majd odabent, amelyet vizuálisan feldobhatunk pár világító változattal.
A Z11 Neo dupla hűtőbordás vízhűtés előkészítéssel rendelkezik, van porszűrő és a konfiguráció vibrációját csökkentő talpacskák is alatta. Két ODD beépítésének van helye, a meghajtókat takaró ajtók elegánsan elcsúsztathatók. A HDD beszereléséhez szerszámra sem lesz szükséged.
A Zalman házakba az alkatrészek beépítése nagyon kultúrált, például könnyen kivehető és szerszám nélkül szerelhető HDD keret, gumirozott kábel elvezetésére szolgáló nyílások és tartók, hot-swap SATA kábel, vibrációt csökkentő gumi talpak szolgálják a különlegesség élményét. Nézd meg a teljes kollekciónkat!