2015. július 16., csütörtök

Gyorsítsd fel a WiFi-det!

Pénztárca barát áron tudsz megoldást találni a túlzsúfolt és belassult WiFi hálózatodra. Egy szuper gyors rendszert alkothatsz, ha átállsz a legújabb AC WiFi szabványra és TRENDnet hálózati eszközökből építkezel. A hasonló szolgáltatásokat kínáló, de jelentősen drágább termékekhez képest a TRENDnet egyedülállóan 3 év garanciát ad.

A WiFi hálózatos eszközökből egy lakásban is lehet már több, mint amit a meglévő hálózat optimálisan ki tud szolgálni. Az okostelefonok, tabletek, a PC és a laptop mellett már netet igényel a televízió, a játékkonzolok és média lejátszók, szóval lassan már bármi, ami árammal működik.

A túlterhelt vezeték nélküli hálózaton már a sebesség növekedés önmagában nem segít, kimerülnek a tartalékok és az eszközeid szépen belassulnak. A Dual Band egy nagyon jó megoldás, hogy rendet teremts közöttük. A lassabb B, G és nem nagy sávszélesség igényű  N eszközöket tedd egy elszeparált 2,4 GHz-es N-es hálózatra, jól meglesznek egymás mellett.

A sávszélesség imádó egységeket, például a média streameléshez az okostévét vagy a számítógépet, médialejátszót, pedig az új, AC szabványú, 5 GHz-es vezeték nélküli rendszerbe illesszük. Ehhez még túl nagy kiadásba sem kell verni magadat.
A nagy nevek drágább eszközei mellet a TRENDnet TEW-812DRU AC1750 Dual Band wireless típusú router-ével elfogadhatóbb áron megoldhatod a kérdést, az N-es hálózatod 450 Mbps-ra az AC pedig 1,3 Gbps sávszélességre lesz kalibrálva. Szolgáltatásaiban pedig van, ahol ez a router a konkurensei fölé nő.
A routeren találunk egy USB 3.0 port is, amelyre a nyomtató vagy egy háttértároló kerülhet. A háttértárat media streamelésre ugyan nem, de FTP vagy SAMBA szerveren keresztüli megosztásra használhatjuk. Attól ne tarts, hogy olcsó húsnak híg a leve, hiszen egyik oldalról három éves jótállást kapunk a termékünkhöz, ami egyedülálló, másrészről a TEW-812DRU sebességben az élvonalba tartozik, ezt igazolják az elnyert minősítések.
Ha a PC vagy laptop még nem tudná az gyors AC WiFi-t, akkor egy TRENDnet TEW-805UB USB2.0 867Mbps AC1200 Dual Band Wi-Fi adapterrel felokosíthatod.


A TRENDnet AC mezőnyében a leggyorsabb jelenleg az AC1900-as, viszont az AC tartomány további sebességosztályokra tagolható, ahol még kedvezőbb árakat fogsz találni. A legkisebb (kínálatban levő) az AC750-es TRENDnet TEW-810DR AC750 Dual Band wireless router 433 Mbps AC és 300 Mbps N sávval.
A TRENDnet TEW-812DRU AC router Gigabit LAN portokkal, egy gombos WPS kapcsolattal, elkülönített vendéghálózattal, multiple SSID-vel és a szokásos router funkciókkal várja új gazdáit. A TEW-810DR LAN portjai 10/100 Mbps sebességűek és nincs rajta USB port.