2015. július 15., szerda

Ilyen egy elegáns fotógaléria a NAS-odon

Az Asustor NAS-ok operációs rendszeréhez letölthető Photo Gallery applikációval megoszthatod a weben keresztül a NAS-on tárolt fotóidat. A frissített alkalmazásba a RAW fotókezelés és a videók közvetlen lejátszása funkciók kerültek bele. A mobilodra letölthető AiPhoto app-al egy komplett webes, felhős fotómenedzsment rendszer lesz a kezedben.

A Photo Galery a fotókat és videókat tároló albumokat nagyon ízlésesen tálalja, van egy nagyobb fotó és alatt több kis bélyegkép a mappákon, könnyebben beazonosítható, hogy melyikben milyen médiafájlok lapulnak.

A weben keresztül elérhető felületen a fotók az integrált közösségi funkciók (Facebook, Google+, Twitter, stb.) segítségével megoszthatóak úgy, hogy az eredeti fotók változatlanul és biztonságban a NAS tárolóin maradnak.
A NAS hatalmas tárolókapacitásai felszabadítanak az ingyenes felhős tárhelyek korlátozott lehetőségeinek nyomasztó gondja aló. Még véletlenül sem fordul elő, ami az ingyenes felhőkben egy figyelmen kívül hagyott beállításnál igen, hogy a feltöltött fotót a szolgáltató csökkentett minőségben tárolja el. A NAS-ra minden az eredeti állapotban kerül fel, most már akár RAW-ban is.
A Photo Gallery az albumokhoz rendelt felhasználóknak jogosultsági szinteket határoz meg, hogy ki mit csinálhat a fotókkal, ki mihez fér hozzá. A NAS-t így egy kisebb munkaközösség vagy a széles családi kör használhatja közösen, oszthatja meg egymással a képeket anélkül, hogy a biztonság vagy a magánszféra sérülne.
A képek kezelését számos funkció támogatja. Az albumba szervezés, sorrendbe rakás mellett az EXIF információk elérése, a fotókhoz leírás és címkék rendelése, slideshow-k összeállítása valamint az alapvető szerkesztési lehetőségek (például elforgatás) állnak a rendelkezésre.
Az albumok teljes körű kezelése a mobileszközre telepíthető AiPhoto applikációval számítógép nélkül is lehetséges. Menedzselhetőek az ASUSTOR NAS-odon az albumok, fotók tölthetők fel a mobilról a kamera alkalmazásból közvetlenül és a közösségi funkciók is elérhetőek a fotók, videók azonnali megosztásához.